Helena, unesieš ho? Trávníček spomínal na Růžičkovú ako na Droběnu! Čo ho postretne na parkete tentoraz?

Aj herec Pavel Trávníček sa u našich susedov predvedie v 11. sérii divákmi sledovanej šou StarDance … keď hviezdy tancujú.

22.04.2021 00:00
debata

70-ročný Trávníček si tak na pódiu zasúperí s kolegami a kolegyňami ako Simona Babčáková, Zdeněk Godla, Jan Cina či Marika Šoposká…

Herec Pavel Trávníček bude súťažiť v šou... Foto: Křepelka Mikuláš/Česká televize
StarDance XI Herec Pavel Trávníček bude súťažiť v šou Stardance.

Trávníček je dodnes u väčšiny divákov spojený predovšetkým so slávnou filmovou rozprávkou z roku 1973 Tři oříšky pro Popelku. Práve v nej si zahral rolu princa po boku krásnej kolegyne Libušky Šafránkovej. Nielen spracovanie filmu, pod ktorý je podpísaný režisér Václav Vorlíček, ale bezpochyby aj skvelé obsadenie, urobili z tohto diela priam nesmrteľný kúsok.

Herec Pavel Trávníček bude súťažiť v šou...
V úlohe moderátorky sa znovu objaví herečka...
+11Aj krasokorčuliar Tomáš Verner sa objaví v...

A slávne scény filmu, ktoré divákov bavia dodnes, sa spájajú aj s tanečným parketom. Na tom sa Trávníček, vtedy ako mladý herec krátko po 20-ke, predviedol ako veľmi neochotne tancujúci princ. Na parket, medzi zástup čakajúcich princezien, ho „vyhnal“ jeho otec (hral ho nemecký herec Rolf Hoppe). Práve vtedy sa odohrala zábavná scéna, v ktorej dostal ako tanečnú partnerku princeznú Droběnu, ktorú skvelo zahrala Helena Růžičková. Na scénu si zaspomínal Trávníček aj počas uvedenia 11. série StarDance, ktoré si diváci môžu pozrieť na stránke Českej televízie.

„Ja som dostal najmä výbornú prípravu od Helenky Růžičkovej, s ktorou som si zatancoval skvelo. Ona tanec dokonca študovala, bola skvelou tanečníčkou,“ opísal herec a pokračoval. „Pamätám si na moment, keď sa jej režisér opýtal: ‚Helena, unesieš ho?‘ A ona sa na mňa pozrela a bez zaváhania povedala: ‚Ako prd‘. Vtedy ma schytila a už so mnou pochodovala. Takže, ja som pripravený na všetko, uvidím, čo ma na pódiu StarDance postihne.“ Aj takto si herec zaspomínal na „tanečné časy“ v úlohe princa.

Růžičkovej napokon z parketu ušiel, ale zastavila ho krásna neznáma – Libuše Šafránková, ktorá bola filmovou Popoluškou. S ňou si už ako princ zatancoval o čosi ochotnejšie. Ich spoločná tanečná scéna patrí u fanúšikov filmu Tři oříšky pro Popelku bezpochyby k tým najobľúbenejším. Ako to pôjde hercovi na parkete po niekoľkých desaťročiach od uvedenia slávneho filmu, uvidíme na jeseň na obrazovke Českej televízie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #StarDance #Pavel Trávniček

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...