Chľast po americky? Práva na oscarový film získal DiCaprio, natočia remake

V nedeľu si odnášal domov Oscara v kategórii najlepší cudzojazyčný film dánsky režisér Thomas Vinterberg. Už niekoľko dní predtým sa objavili informácie, že v USA plánujú remake tejto snímky.

29.04.2021 00:00
93rd Academy Awards - Press Room Foto: ,
Dánsky režisér Thomas Vinterberg so soškou Oscara za film Chľast.
debata

Film Another round, ktorý na Slovensku uviedli pod názvom Chľast, natoľko zaujal amerického herca Leonarda DiCapria, že začal rokovať s dánskymi tvorcami o právach na jeho sfilmovanie pre americký trh. Podľa všetkého uzavreli dohodu a nová podoba oscarovej snímky by mala vzniknúť pod krídlami DiCapriovej produkčnej spoločnosti Appian Way.

„Videl som už rôzne interpretácie mojej práce,“ uviedol pre portál IndieWire režisér Vinterberg. Proti tomu, aby vznikla americká verzia Chľastu vraj nič nemá. "Je to zaujímavá umelecká vec, vidieť, ako niečo rastie v rôznych verziách. Teraz je to v rukách toho najlepšieho herca, ktorého môžete získať, a okrem toho, že je skvelým hercom, počas svojej kariéry robil aj veľmi inteligentné rozhodnutia,“ zložil Vinterberg poklonu DiCapriovi.

Americká hviezda a držiteľ Oscara by sa tiež mal zhostiť titulnej úlohy, ktorú v origináli stvárnil herec Mads Mikkelsen (známy napríklad z bondovky Casino Royale). Samotný Vinterberg by vraj nebol rád, keby sa role ujal Mikkelsen. Je podľa neho čudné žiadať od herca, ktorý už raz rolu hral, aby skúsil jej novú interpretáciu. "Ale v tomto projekte nebudem hlavnou tvorivou silou. Rozhodnutie musí byť na ľuďoch, ktorí to nakoniec urobia,“ uzavrel.

Snímka Chľast zachytáva skupinu štyroch stredoškolských učiteľov, ktorí sa ocitli v kríze stredného veku a rozhodnú sa na ňu reagovať netradičným pokusom. Udržiavaním istej hladiny alkoholu v krvi, aby boli komunikatívnejší, odvážnejší, v lepšej nálade. Toto rozhodnutie sa však, samozrejme, časom vymkne z rúk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Leonardo DiCaprio #remake #Thomas Vinterberg #Chľast

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...