Monarchia s Meghan zmeškala príležitosť, myslí sí černošská herečka. Hrá kráľovnú Annu

Nedávno dokončila nakrúcanie historickej série, v ktorej stvárni Anne Boleynovú, jednu z manželiek kráľa Henricha VIII. Pri tej príležitosti sa herečka Jodie Turner-Smith rozhovorila aj o svojom vnímaní monarchie.

20.05.2021 00:50
shutterstock 1139186852 Foto:
Herečka Jodie Turner-Smith na archívnom zábere.
debata (7)

Britská rodáčka vyhlásila, že sa nepovažuje za „monarchistku“. „Myslím si, že je zaujímavé, ako sa táto inštitúcia nemení v čase, alebo to nedokáže dostatočne rýchlo. Musíme sa na veci pozerať v modernom kontexte. Len tak dokážeme rozpoznať, že niektoré veci sú archaické a v zásade nám ako komunite neslúžia, skôr nás limitujú,“ vyhlásila Turner-Smith v rozhovore pre The Telegraph.

Vyjadrila sa aj na adresu kauzy okolo Meghan Markleovej a jej odchodu z kráľovskej rodiny spoločne s manželom – princom Harrym. „Myslím si, že práve ona mohla monarchiu zmodernizovať,“ zauvažovala 34-ročná herečka o prítomnosti afroamerickej členky kráľovskej rodiny, ktorá sa však pred vyše rokom vzdala kráľovských povinností a opustila Veľkú Britániu. „Je to premeškaná príležitosť – spôsob, akým nebolo dovolené, aby sa z toho stalo niečo, čo modernizuje celú inštitúciu a zmení ju k lepšiemu,“ doplnila Turner-Smith.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jodie Turner-Smith (@jodiesmith)

V novej sérii z produkcie Channel 5 sa však aj ona sama ocitla pod tlakom a čelila kritickým reakciám fanúšikov. Dôvodom je, samozrejme, obsadenie do role kráľovnej Anny Boleynovej a fakt, že je černoška. Filmári sa rozhodli obsadiť do dvoch hlavných ženských postáv ženy dvoch rôznych rás.

„Anne Boleynová je postava milovaná toľkými ľuďmi a príbeh taký známy, že ľudia sú pripútaní k vlastnej predstave o tom, ako by tento príbeh mal vyzerať. Ak im ukážete niečo, čo je v rozpore s ich videním, je jasné, že zažijete aj odpor. Ale myslím si, že to sme všetci očakávali,“ uzavrela Turner-Smith.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #rodina #monarchia #Kráľovná #Meghan Markle #Jodie Turner-Smith

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...