Humor? Komička Salátová skončila ako dieťa v krízovom centre, v ťažkých časoch bol jej záchranou

Stand-up komička Simona Salátová baví svojím humorom ľudí počas vystúpení na pódiu. Poslúžil však aj ako jej obranný mechanizmus.

19.05.2021 00:00
Simona Salatova Foto:
Stand-up komička Simona Salátová.
debata

Jej stand-upy sa tešia vysokej sledovanosti aj na youtube. Od marca je Salátová stálou súčasťou diskusnej relácie RTVS Silná zostava spolu s moderátorkou Veronikou Cifrovou Ostrihoňovou.

Čo sa skrýva za jej humorom? Kedy si všimla, že dokáže pobaviť ľudí a tí jej nadšene tlieskajú? Aj o tom porozprávala ako hosť v šou Trochu inak s Adelou. Pred kamerami opísala nielen svoj fascinujúci príbeh, ale ponúkla aj recept na to, ako sa naučila vyrovnávať s rôznymi ťažkými životnými situáciami.

Humor občas používame ako obranný mechanizmus, ako odznelo z úst Adely Vinczeovej. „Na čo ty potrebuješ humor?,“ opýtala sa Salátovej. „Myslím si, že sa to začalo v puberte. Vtedy som prežívala bolestivé skúsenosti, potrebovala som robiť niečo iné,“ opísala. Ako vysvetlila Salátová, pochádza z rodiny, v ktorej vládlo domáce násilie. „Ja som vyrastala v rodine, kde bolo intenzívne domáce násilie, skončili sme s mladším bratom aj v krízovom centre. Potom nás pár rokov vychovávali starí rodičia. V tých časoch prichádzal humor práve ako nejaká záchrana,“ opísala obľúbená komička. (video)

Video
Zdroj: RTVS

V čase, kedy mala okolo 14 rokov, začala navštevovať divadelný krúžok a to považuje za výrazný zlom. „Vtedy sme hrávali strašidlá na hrade Strečno pred skupinkami ľudí. Často to bolo okolo 60 návštevníkov, ktorí nám zatlieskali za náš výkon a pre mňa to bolo čosi úžasné, že ma toľko ľudí naraz prijíma… Ja som sa stále vracala na miesto, kde ma nikto neprijímal… mama, otec. Vtedy pre mňa prijatie ľudí, prijatie publika, veľmi veľa znamenalo.“

Kristína Svarinská Čítajte viac Po Valábikovi na krásu Svarinskej reagoval aj Merčiak! Tajomstvo jej vzhľadu tkvie...

Celú šou Trochu inak s Adelou si pozrite na Dvojke v piatok 21.5. o 22:30. Okrem Simony Salátovej budú jej hosťami environmentalistka Miroslava Plassman, ktorá vedie pobočku WWF na Slovensku a mladučká šachistka Agátka Berková, ktorá sa narodila v rómskej osade a dnes patrí medzi najväčšie slovenské talenty.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Simona Salátová #Trochu inak s Adelou

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....