Prepíšte scenár, umierania máme dosť! Fanúšikovia českých Sestričiek smrť hlavnej hrdinky neprijali, strhol sa boj

Fanúšikovia Sabiny Laurinovej, ktorá hrá v Sestričkách postavu Mery, požadujú prepísanie scenára! Krutú smrť Mery a koniec jej love story jednoducho odmietajú.

27.05.2021 00:00
Sabina Laurinová Foto:
Postava sestričky Mery (S. Laurinová) zomrie v 71. časti seriálu.
debata

Začiatkom mája televízia Prima oficiálne oznámila, že herečka Sabina Laurinová (49) končí v postave vrchnej sestry Mery v seriáli Sestričky Modrý kód. Správa priam šokovala fanúšikov seriálu a ako sa koniec ich obľúbenej postavy blíži (71. časť), je okolo jej smrti čoraz horúcejšie. Slovenskí diváci seriál sledujú na stanici Prima PLUS.

sestričky modrý kód, Čítajte viac Keď náhle končí hlavná seriálová hviezda... Rozdýchajú fanúšikovia českých Sestričiek jej odchod?

Pre seriálovú Mery, ktorá je tehotná, si navyše tvorcovia pripravili veľmi krutú smrť. Ako informuje televízia na Instagrame, Mery podľahne masívnemu krvácaniu spôsobenému prudkým úderom do brucha. Osudný úder jej nechtiac uštedrí autistické dieťa.

zväčšiť Sabina Laurinová ako sestra Mery. Foto: Prima
Sabina Laurinová Sabina Laurinová ako sestra Mery.

So seriálovou smrťou sa však diváci len tak nezmierili a za svoju postavu začali bojovať. Na Instagrame seriálu, ktorý sleduje vyše 60 000 divákov, sa množia žiadosti o „zachovanie“ postavy seriálovej Mery. Niektoré ponosy divákov sú aj poriadne ostré, tvorcom nevedia tento krok odpustiť. Fanúšikom sa zároveň nepáči ani fakt, že smrťou Mery sa skončí jej príbeh lásky so seriálovým doktorom Davidom Hofbauerom (Marek Němec).

Diváci vytvárajú tlak na televíziu prostredníctvom sociálnych sietí, zasielajú aj rozhorčené mejly. „Celé ste to pokazili, moja hlava to nedokáže prijať“, „Myslela som si, že niečoho takého nie je televízia schopná, ale stalo sa“, „Som sklamaná“, „Mery nemôžete nechať zomrieť“. To je len malá ukážka toho, ako diváci za svoju postavu bojujú. V ich žiadostiach sa dokonca dostáva k slovu aj aktuálna situácia. „Ako keby nebolo toho umierania a beznádeje v tejto dobe dosť. Toto je naozaj nepochopiteľné“.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sestřičky (@sestricky_mk)

Laurinová sa už začiatkom mája na sociálnej sieti s postavou rozlúčila slovami: „S postavou Mery som sa naozaj po piatich krásnych rokoch rozlúčila. Jej príbeh v seriáli sa naplnil. S Mery som sa skutočne zžila a budem na ňu spomínať, rovnako ako na spoluprácu so všetkými skvelými kolegami. Veľmi si vážim, že si Mery získala mnoho diváckych priaznivcov.“

Laurinová sa pred kamerami seriálu Modrý kód ako Mery objavila v roku 2016, ktorý sa plynule „preklopil“ do seriálu s novými príbehmi Sestričky Modrý kód.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Televize Prima (@primaftv)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sabina Laurinová #Sestričky Modrý kód

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...