Rukojemník, Ktosi je za dverami... Na Milana Lasicu sa bude spomínať v televízii aj v rozhlase

Výraznú osobnosť Milana Lasicu si RTVS pripomenie v televíznom aj rozhlasovom vysielaní v pondelok a aj počas nasledujúcich dní.

19.07.2021 12:48
Richard Labuda, Milan Lasica Foto:
Milan Lasica a Richard Labuda vo filme Rukojemník.
debata

"Milan Lasica bol jedným z najvýraznejších slovenských umelcov a vo veľkej miere formoval slovenskú kultúru. Bol predstaviteľom inteligentného humoru, obdivuhodného majstrovstva práce so slovom, hudobného cítenia a v neposlednom rade bol silným hlasom celej spoločnosti. Jeho osobnosť bola veľkou súčasťou aj RTVS, kde pôsobil nielen pred kamerami, ale aj v rozhlasovom vysielaní v mnohých reláciách, inscenáciách, hrách,… Milan Lasica bol a navždy ostane jednou z najvýznamnejších osobností slovenskej kultúry a som hrdý, že jeho nadčasové umenie môžeme aj naďalej šíriť medzi ľudí vďaka bohatému televíznemu a rozhlasovému archívu. Jeho náhly odchod nás v RTVS veľmi zasiahol a v mene všetkých zamestnancov vyjadrujem úprimnú sústrasť jeho rodine i najbližším. Prostredníctvom jeho jedinečného umenia zostane navždy medzi nami,“ vyjadril sa generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Milan Lasica Čítajte viac Zomrel Milan Lasica

Milana Lasicu si RTVS pripomenie na všetkých troch televíznych okruhoch v pondelkovom spomienkovom vysielaní. O 20.30 h ponúkne divákom na Jednotke film Rukojemník, v ktorom sa Milan Lasica predstavil vo svojej poslednej filmovej úlohe po boku Libuše Šafránkovej. Dvojka si Milana Lasicu pripomenie o 21.00 h v dokumentárnom profile GEN.sk a následne o 21.15 h v jedinečnom koncertnom prevedení legendárneho albumu Bolo nás jedenásť. Dvojka zároveň mimoriadne zaraďuje do vysielania vybrané časti kultovej relácie Ktosi je za dverami, ktoré odvysiela v pondelok popoludní a v noci. Trojka si nenahraditeľného umelca pripomenie o 20.05 h v nedávnom spomínaní na televíznu tvorbu v premiére relácie Kde bolo, tam bola a o 20.45 h v zábavnom programe Bumerang.

Richard Stanke, herec Čítajte viac Milan Lasica nemal alternáciu

V rozhlasovom vysielaní si bude RTVS jedinečného Milana Lasicu pripomínať počas celého týždňa. Rádio Slovensko popri príspevkoch v prúdovom vysielaní zaradí dnes večer reprízu Nočnej pyramídy z februára 2020, v ktorej sa s Milanom Lasicom pri príležitosti jeho 80-ky zhovárala Kata Martinková.

lasica Čítajte viac Úsmevnými zábermi aj slovami žiaľu. Na Lasicu spomínajú Polnišová, Žbirka, Hilmerová a ďalší

Rádio Regina, okrem príspevkov v prúdovom vysielaní o Milanovi Lasicovi, odvysiela v piatok 23. júla o 22.00 h reláciu Dejiny.sk a od 23.00 h reláciu Na koncert s Reginou, s piesňami populárnej hudby, ktorých text napísal Milan Lasica pre iných interpretov. V repríze ju uvedie v nedeľu 25. júla o 21:00 h. Na deň rozlúčky pripraví aj reláciu Milan Lasica, ako sme ho poznali – pásmo pesničiek Milana Lasicu s textami, ktoré napísal, ale aj s pesničkami, ktoré rád interpretoval.

Rádio Devín, okrem príspevkov v prúdovom vysielaní, odvysiela dnes po 14.00 h pásmo Jany Hevešiovej Song o modrom z neba, v ktorom sa s Milanom Lasicom v roku 2001 rozprávala o jeho piesňach a básňach. Zajtra je o 17.00 h si osobnosť Milana Lasicu pripomenie aj v premiére Ars litery Daniely Kapitáňovej a Gabriely Magovej a večer o 20:30 h jeho herecké umenie pripomenie rozhlasová hra A zrazu boli ľudia preč. V stredu o 17.00 h odznie repríza júnovej relácie Ars litera, v ktorej Milana Lasicu privítala Eva Reiselová. V sobotu 24. júla odvysiela o 8.40 h Glosu Daniela Pastirčáka, reprízu relácie Dejiny.sk o 10.00 h. O 13.30 bude do vysielania zaradená rozhlasová hra Klub podivuhodných živností a o 15.00 h pásmo Jany Hevešiovej z roku 2000 Piesne o ničom. V deň rozlúčky uvedie Rádio Devín popoludní reláciu rovnakej autorky Bratstvo je zradná vec.

Rádio_FM spomína na Milana Lasicu od rána v špeciálnych fíčroch a príspevkoch. Dnes po 13.00 odvysiela záznam koncertu Bolo nás jedenásť z podujatia Pohoda deň_FM v roku 2019. Špeciálne vysielanie pripravuje aj do programu Baláž & Hubinák v piatok od 18.00 h.

Rádio Slovakia International zaradí do programu rozhovor s Jurajom Bartošom o 20-ročnej spolupráci Milana Lasicu s Bratislava Hot Serenaders aj o koncerte, ktorý bol pre majstra posledným. Tvorbe Milana Lasicu sa bude venovať aj v Hudobných kapitolkách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Milan Lasica

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...