Robin Williams dokázal ľudí rozosmiať až k slzám! On sám sa však démonom neubránil

Americký herec Robin Williams, ktorý sa narodil 21. júla 1951, patril k najväčším hollywoodskym hviezdam, exceloval najmä v komediálnych úlohách.

21.07.2021 00:00
robin williams Foto:
Sošku Oscara Robinovi Williamsovi (v strede) priniesla vedľajšia rola psychológa, ktorý pomáha problémovému géniovi vo filme Dobrý Will Hunting.
debata (1)

Prvú nomináciu na Oscara si vyslúžil za postavu temperamentného rozhlasového spíkra vo vojnovej dráme Dobré ráno Vietnam (1987). Pozlátenú sošku mu nakoniec o deväť rokov neskôr priniesla až vedľajšia rola psychológa, ktorý pomáha problémovému géniovi vo filme Dobrý Will Hunting.

Williams, ktorý pochádzal z bohatých pomerov a pred herectvom študoval politológiu, mal vraj schopnosť rozplakať ľudí – od smiechu aj dojatia – už od detstva. Na strednej škole navštevoval dramatický krúžok a neskôr študoval na prestížnej newyorskej umeleckej akadémii Juilliard School. Práve tu sa začal na odporúčanie jedného z učiteľov venovať najmä komédii. Prvýkrát Williams vstúpil do širšieho povedomia v 70. rokoch, keď účinkoval ako takzvaný stand-up komik, teda priamo pred publikom.

Nezabudnuteľný bol Williams aj ako bláznivý bezdomovec Parry vo filmovom podobenstve Kráľ rybár či rozvedený manžel, ktorý v prezlečení za staršiu dámu prijme miesto opatrovateľky svojich vlastných detí v komédii Mrs. Doubtfire – Otec v sukni. Slávu si Williams vydobyl aj v televíznych seriáloch.

Vo svojom živote bojoval s alkoholom, drogami a tiež vážnou depresiou a 11. augusta 2014 bol vo svojom dome v americkom Tiburone nájdený mŕtvy. Vyšetrovanie potvrdilo, že spáchal samovraždu obesením. Hercova tretia manželka Susan Schneiderová po jeho smrti potvrdila, že Williams sa vyrovnával s počiatočným štádiom Parkinsonovej choroby a bojoval aj s úzkosťami.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Robin Williams

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...