Slávna dračica Samantha Jones oslavuje! Kim Cattrall má 65, takto si ju sotva pamätáte

Herečku Kim Cattrallovú, ktorá 21. augusta oslavuje šesťdesiatpäťku, preslávila celosvetovo jediná úloha.

21.08.2021 00:00
Celebrity Birthdays - Aug. 15-21 Foto: ,
Herečka Kim Cattrall na archívnom zábere.
debata

Jej Samantha Jones v seriáli aj vo filmoch Sex v meste jej vyniesla niekoľko nominácií na cenu Emmy i Zlatý glóbus. Jej filmografia ale pritom obsahuje desiatky rolí a táto rodáčka z Liverpoolu si zahrala aj na Broadwayi. Médiá tiež vždy priťahoval aj jej milostný život.

Krátko po narodení sa Cattrall s rodičmi presťahovala do Kanady, ale do svojej rodnej Británie sa neskôr vrátila vo svojich 11 rokoch kvôli štúdiu na prestížnej Londýnskej akadémii hudby a dramatického umenia (LAMDA). Zmaturovala v Kanade a potom dostala štipendium na americkej Akadémii dramatického umenia v New Yorku.

Herečka Kim Cattrall v roku 2002, na vrchole...
Herečka Kim Cattrall v roku 2003, na vrchole...
+6Herečka Kim Cattrall ako tmavovláska na zábere...

Jej filmovým debutom bolo účinkovanie vo filme Otta Premingera Ružový púčik z roku 1975, v ktorom si zahrala po boku takých velikánov filmu ako Peter O'Toole alebo Richard Attenborough. Neskôr hrala napríklad v slávnej Policajnej akadémii či nemenej populárnej komédii s Jeanom-Paulom Belmondom Bezva finta, najmä stredná generácia si ju dobre pamätá aj z akčnej komédie Malé problémy vo veľkej Číne, kde si zahrala po boku Kurta Russella.

zväčšiť Herečka Kim Cattrall ako tmavovláska na zábere... Foto: SHUTTERSTOCK
shutterstock 1023541828 Herečka Kim Cattrall ako tmavovláska na zábere z roku 1990 počas vyhlásenia Ace Awards.

Hviezdu prvej veľkosti z nej urobil až seriál Sex v meste, ktorého prvý diel mal premiéru v roku 1998. Podľa seriálu boli natočené aj dva celovečerné filmy. Prvý z nich sa v roku 2008 stretol s poväčšinou vlažným prijatím kritiky. U divákov sa však tešil značnej obľube a jeho tržby dosiahli 415 miliónov dolárov. Druhé pokračovanie malo premiéru v roku 2010.

Po filmoch však nasledoval aj škandál súvisiaci s tým, že Cattrall odmietla vrátiť sa ešte niekedy ku projektu. Zdôvodňovala to aj konfliktmi s predstaviteľkou titulnej role – herečkou Sarah Jessicou Parkerovou. Momentálne sa nakrúca desať epizód špeciálneho pokračovania seriálu Sex v meste (pod názvom And just like that) – v nich už Kim Cattrall chýba.

zväčšiť Obľúbená štvorica žien to má zrátané. Na ich... Foto: SHUTTERSTOCK
sex v meste, sex and the city, parker, davis, cattrall, nixon, Obľúbená štvorica žien to má zrátané. Na ich miesto nastúpia noví hrdinovia.

Zaujímavosťou je, že s postavou Samanthy sa spájal aj špecifický sexy zjav a blond hriva. Kim Cattrall však v minulosti experimentovala aj s ňou, napríklad niekoľkokrát bola tmavovláskou. Tak si ju však dnes už pamätá málokto.

Cattrall bola trikrát vydatá. Bola ale často spájaná s mnohými ďalšími mužmi, napríklad s niekdajším kanadským premiérom Pierrom Trudeauom (otcom súčasného premiéra Justina Trudeaua) či s francúzskym intelektuálom Bernardom-Henri Lévym.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sláva #rola #Sex v meste #Kim Cattrall #jubileá hviezd #Samantha

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...