Štyri dni stačili Bondovi a zarobil najviac za tento rok! A ďalšie milióny pribudnú

Zatiaľ posledný film o britskom agentovi Jamesovi Bondovi Nie je čas zomrieť sa za štyri dni od svojho uvedenia do kín stal najlepšie zarábajúcim filmom tohto roka, píše The Guardian.

05.10.2021 07:57
Film - Fall Preview - No time to Die Foto: ,
Režisér Cary Joji Fukunaga (vpravo) a herec Daniel Craig pri nakrúcaní filmu Nie je čas zomrieť.
debata

Snímka, v ktorej sa naposledy v úlohe agenta 007 predstavil herec Daniel Craig, doteraz v 54 krajinách utŕžila 88 miliónov libier. Návštevnosť bondovky pritom ešte zvýši jej piatkové uvedenie v Spojených štátoch amerických, na plátnach čínskych kín sa objaví 29. októbra.

Nie je čas zomrieť ako prvý film z hollywoodskej produkcie od začiatku pandémie covidu-19 prekonal hranicu tržieb 100 miliónov dolárov (2,2 miliardy korún) bez toho, aby bol uvedený v Číne. Až do roku 2019 bola najvýnosnejším trhom z pohľadu predaja vstupeniek do kín Severná Amerika, nasledovaná na druhom mieste práve Čínou. Ázijské kina sa ale po pandémii otvorili rýchlejšie ako inde na svete a Čína sa tak vlani prvýkrát dostala na prvé miesto v prehľade tržieb.

Vojvodkyňa Kate vyzerala úchvatne v zlatých...
Herec Daniel Craig na premiére bondovky Nie je...
+26Herečka Ana de Armas v kreácii Louis Vuitton.

Najnovšie Bond má aj ďalší rekord – sa stopážou dve hodiny a 45 minút je najdlhšou bondovkou v dejinách. Premiéra sa kvôli pandémii a uzavretým kinám dvakrát odkladala, pôvodne bola v pláne vlani v apríli.

V Británii a Írsku sa film premietal v 722 kinách. Predaj lístkov od piatku do nedele len v Británii zarobil 21 miliónov libier (623,8 miliónov korún), ešte o niečo viac ako dva predchádzajúce najúspešnejšie filmy zo série o slávnom agentovi Skyfall a Spectre. Tie za prvý predĺžený víkend v Británii utŕžili okolo 20 miliónov libier.

VIDEO z premiéry: Krásna Bond-girl Ana de Armas

Video

Záujmu o film nepochybne pomohla aj veľkolepá premiéra, ktorá sa konala pred týždňom v Londýne a na ktorej sa objavili všetky hlavné hviezdy filmu. Na červenom koberci sa lúčil herec Daniel Craig so svojimi fanúšikmi a divákmi a dokonca sa na premiére objavili aj štyria členovia britskej kráľovskej rodiny – princ Charles s manželkou Camillou a princ William s manželkou Kate. To filmu a udalosti prinieslo ešte výraznejšiu pozornosť. Viac si pozrite v galérii vyššie.

Bondovi sa však darilo aj na Slovensku, čo potvrdzujú čísla z otváracieho premiérového víkendu – počas neho videlo snímku Nie je čas zomrieť viac ako 40-tisíc divákov. Viac čítajte tu.

Bond Čítajte viac James Bond vytiahol do slovenských kín rekordný počet ľudí

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #film #úspech #zárobok #James Bond #návštevnosť #Nie je čas zomrieť

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...