Nečakala, že dostane takú ponuku: Bez 'modrej kože' by však krásnu Gemmu nevybrali

Herečka Gemma Chan je jednou z hviezd očakávaného filmového spektáklu z produkcie Marvel Studios - novinky Eternals. Práve s jej osobou sa však spája jedinečná zvláštnosť, ktorou sa nemôže pochváliť žiaden iný hrdina z marvelovského univerza.

29.10.2021 00:00
Britain Eternals UK Premiere Foto: ,
Herečka Gemma Chan v kreácii Zuhair Murad Couture na premiére filmu Eternals v Londýne.
debata

Britská herečka s čínskymi koreňmi, ktorá svoju kariéru odštartovala ako modelka, sa už v minulosti v marvelovskej produkcii objavila. Skalní fanúšikovia asi dobre vedia, že stvárnila Minn-ervu v snímke Captain Marvel. Aj to by mohol byť dôvod, prečo vlastne rolu v Eternals vôbec nemala dostať.

Herečka Salma Hayek prišla v kreácii Saint...
Zľava: Herečka Salma Hayek, režisérka Chloe...
+10Herečka Salma Hayek a jej dcéra Valentina...

Marvelovské univerzum je také prepojené a jednotlivé charaktery v ňom výrazné natoľko, že väčšina fanúšikov si spája obľúbené (aj menej obľúbené) postavy s konkrétnymi hercami. Obsadiť Chanovú do druhej role, aj keď jej Minn-erva nemala v Captain Marvel taký výrazný priestor, však bolo riskantnou stávkou.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Gemma Chan (@gemmachan)

„Ak mám byť úprimná, bola som fakt prekvapená. Neočakávala som, že by som sa do toho sveta vrátila. Ale bola som prekvapená príjemne,“ uviedla Gemma Chan na margo jej obsadenia do role Sersi, jedného z hlavných charakterov v novinke Eternals. Šance sa, samozrejme, chopila. Vraj aj preto, aby si mohla zahrať s toľkými skvelými hercami na jednom pľaci. Ocenila však tiež, že narozdiel od hrdinky Minn-ervy tentoraz nemusela vstávať o druhej ráno, aby jej telo namaľovali modrou farbou, ako to bolo v prípade nakrúcania Captain Marvel.

zväčšiť Herečka Gemma Chan na červenom koberci počas... Foto: SITA/AP, Domenico Stinellis
Italy Rome Film Fest Eternals Red Carpet Herečka Gemma Chan na červenom koberci počas premiéry filmu Eternals.

Modrá farba kože však bola pravdepodobne rozhodujúca aj pre tvorcov. „Gemma nebola prvá herečka, na ktorú sme mysleli, keď sme hľadali obsadenie pre Sersi. Lenže, ako sme postupne čítali mená, objavilo sa medzi nimi aj to jej. Hovorili sme si, nie je to divné? A čo nám na to povedia fanúšikovia? Bude sa im toto rozhodnutie páčiť, alebo ho odmietnu,“ opísal rozhodovací proces producent Nate Moore. „Lenže postupne nám došlo, že je pre postavu Sersi naozaj perfektná a tak sme to riskli. Hoci, ak by Minn-erva nebola modrá, neviem, či by sme sa odvážili stlačiť tento gombík,“ doplnil ešte producent.

Okrem 38-ročnej Chanovej sa diváci vo filme stretnú aj s Angelinou Jolieovou, Salmou Hayekovou, Kitom Haringtonom či Richardom Maddenom alebo Kumailom Nanjianim. Jednu z postáv vo filme stvárnil aj spevák a herec Harry Styles.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rola #Marvel #Gemma Chan #Captain Marvel #Eternals

+ Prišiel čas nato, aby ste riešili aj svoj chrbát, neodkladajte to na neskôr.
Úspory času a peňazí sú kľúčom k...

+ Pravidelné cvičenie a zdravá strava posilnia vaše telo.
Nevzdávajte sa len preto, že toho máte pred sebou viac...