Strhaná, unavená, Diana Mórová na nepoznanie: Toto z nej urobil režisér Bebjak!

Patrí medzi najpôvabnejšie slovenské herečky a tváre z televíznej obrazovky. Diana Mórová je však schopná vizuálnej premeny pre rolu podobne ako jej hollywoodske kolegyne. Dôkazom je aj novinka z produkcie RTVS Jozef Mak.

13.12.2021 00:00
česko slovensko má talent, diana mórová, Foto:
Herečka a porotkyňa Diana Mórová na zábere zo šou Česko Slovensko má talent.
debata (7)

V slovenskej klasike podľa knihy Jozefa Cígera-Hronského sa bratislavská rodáčka objaví v jednej z úloh – režisér Peter Bebjak ju obsadil do role Makovky. Fotografie, ktoré tvorcovia zverejnili ešte pred sviatočnou premiérou (film by sa mal objaviť na obrazovkách 1.1. 2022), pútajú veľkú pozornosť. Mórovú, zvyčajne ukážkovo upravenú a často štylizovanú ako sexy dračicu, tentoraz v prvom momente nespoznáte.

Päťdesiatjedenročná herečka sa pre filmovú úlohu ochotne nechala upraviť (aj zamaskovať) do podoby životom skúšanej, chorľavej a unavenej Evy Makovej prezývanej Makovka. Nenalíčená, oblečená do dobového kostýmu, Mórová sa v podobe Makovky môže merať aj so zahraničnými hviezdami, ktoré sa pri spoločenskej príležitosti menia na hotové filmové divy, no pre vysnenú rolu dokážu absolvovať výraznú vizuálnu premenu.

zväčšiť Diana Mórová ako Makovka vo filme Jozef Mak,... Foto: DNA Production
BOB5904U Diana Mórová ako Makovka vo filme Jozef Mak, ktorý sa dostáva na obrazovky Jednotky v prvý deň roka 2022.

Len pre porovnanie si stačí pozrieť zábery z aktuálnej série šou Česko Slovensko má talent, v ktorej Mórová už niekoľko sezón pôsobí ako porotkyňa a porovnať si ich so zábermi z očakávanej slovenskej klasiky.

Okrem Mórovej sa v projekte režiséra Petra Bebjaka objaví množstvo ďalších známych hereckých mien. Titulnú rolu tvorcovia zverili Dávidovi Hartlovi. Diváci sa tiež dočkajú herečiek Judit Bárdosovej, Judity Hansmanovej, herca Tomáša Maštalíra či Alexandra Bártu. Hlavným kameramanom filmu bol Martin Rau a scenár napísal Ondrej Šulaj. Do vianočnej programovej ponuky RTVS pripravila snímka DNA Production.

Tomáš Maštalír ako Meľoš v novospracovanej...
Jozef Mak, človek milión. Klasika od J. C....
+5Diana Mórová ako Makovka vo filme Jozef Mak,...

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Diana Mórová #rola #podoba #Peter Bebjak #Jozef Mak

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....