Tlučková oslávila okrúhlu 60-ku: Rozosmiať ľudí a zažiť potlesk - nič iné by som si nevybrala

Divadelná, televízna i dabingová herečka Zuzana Tlučková sa umeleckej tvorbe venuje už od detstva. V stredu 9. februára oslávila okrúhle životné jubileum.

11.02.2022 02:33
Zuzana Tlučková Foto:
Herečka Zuzana Tlučková.
debata

Rodáčka z Košíc prišla na svet 9. februára 1962 a už ako osemročnú ju rodičia prihlásili na dramatický odbor v Ľudovej škole umenia. „Keď prišli prvé predstavenia a úspechy, utvrdilo ma to v mojom presvedčení, že toto je cesta po ktorej chcem ísť,“ komentovala svoje herecké začiatky.

V detstve dostala príležitosť účinkovať v populárnej hudobno-zábavnej relácii Zlatá brána. Po gymnaziálnych štúdiách absolvovala v roku 1984 na bratislavskej Vysokej škole múzických umení (VŠMU) v Bratislave odbor herectvo. „Keď som išla na prijímačky na VŠMU, bolo pre mňa prospešné, že som mala skúsenosti s účinkovaním v divadle, pred kamerou či rozhlasovým mikrofónom. Vedela som okamžite reagovať na požiadavky členov komisie, pred ktorou som skúšky skladala. Hoci sa neskôr niektorí pedagógovia snažili odstrániť z môjho prejavu nánosy, ktoré som si práve vďaka účinkovaniu v televízii priniesla,“ povedala herečka.

Herečka Zuzana Tlučková.
Herečka Zuzana Tlučková po premiére divadelnej...
+7Siedma séria Susedov odštartovala s úspechom....

Kariéra Zuzany Tlučkovej bola spočiatku sústredená na divadelných doskách, ale aj v televíznych inscenáciách. V spolupráci so svojím bývalým manželom Štefanom Skrúcaným, ale aj hercami Miroslavom Nogom a Pavlom Juráňom a ďalšími sa pred publikom prezentovala najmä ako komediálna herečka, dokázala však stvárniť aj vážnejšie postavy.

Kristína Svarinská Čítajte viac Toľko komplimentov o jej kráse?! Svarinská má jasnú odpoveď, všetkým odkazuje...

Práve komediálny žáner však slovenskej herečke akosi prischol a tvorcovia projektov jej začali ponúkať predovšetkým komediálne party. „Uvedomujem si, že ma režiséri obsadzujú prevažne do komediálnych úloh. Neprekáža mi to, mám rada humor a smiech. Mnohé životné situácie sa vďaka humoru dajú zvládnuť, aj keď niekedy to môže byť taký smiech cez slzy… ale humor k životu neodmysliteľne patrí,“ komentovala to jubilantka.

zväčšiť Kamarátky a kolegyne Zuzana Tlučková (vľavo) a... Foto: TV Markíza
Kamarátky a kolegyne Zuzana Tlučková (vľavo) a Marta Sládečková. Kamarátky a kolegyne Zuzana Tlučková (vľavo) a Marta Sládečková.

„Teší ma, keď na javisku hrám postavu, v ktorej sa divák spozná a napriek tomu sa dokáže na tom pobaviť a zasmiať. A keď nás po predstavení hľadisko odmení neutíchajúcim potleskom, uvedomujem si, že som si vybrala nádherné povolanie a že by som nemenila za nič na svete,“ doplnila Tlučková, s ktorou sa televízni diváci stretávajú stále v komediálnom seriáli Susedia.

Na doskách Divadla Nová scéna, kde kedysi hosťovala ako študentka a následne sa stala aj stálou členkou, by sa čoskoro mala objaviť v obnovenej hre Rozum a cit.

Najznámejšie divadelné projekty Zuzany Tlučkovej:

  • Višňový sad (1984)
  • Sardinky, na scénu, prosím… (1987)
  • Mandarínková izba (1998)
  • Na skle maľované (2005)
  • Hello, Dolly! (2006)
  • Opačné pohlavie (2010)
  • Všade dobre (2015)
  • Horúca sprcha (2017)
  • Klimaktérium… a čo? (2018)
  • Rozum a cit (2019)
zväčšiť Sitkom Susedia, v ktorom Zuzana Tlučková... Foto: TV Markíza
Susedia, marcin, kraus, tlučková, ráková, sládečková, Sitkom Susedia, v ktorom Zuzana Tlučková (vľavo) účinkuje s kolegami Martou Sládečkovou (v strede), Viki Rákovou a Andym Krausom a Petrom Marcinom boduje už niekoľko rokov.

Najznámejšie televízne a filmové projekty Zuzany Tlučkovej:

  • Výlet do mladosti (1983)
  • Alžbetin Dvor (1986)
  • Tanec nad plačom (1989)
  • Recepty na slávu (1986)
  • Telecvoking (1996)
  • Susedia (2006)
moore - koláž Čítajte viac Nielen Demi Moore! Aj slávne krásky z hitu Melrose Place oslávia tento rok okrúhlu 60-ku

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #herectvo #susedia #komédia #šesťdesiat #Zuzana Tlučková #jubileá hviezd

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...