V pandémii šoféroval v MHD, herec Kopta zvládne aj vlak! Na toto však mal dvojníka

Už niekoľko dní sa aj v slovenských kinách premieta česká novinka pod názvom Mimoriadna udalosť. Hlavnú rolu v nej zveril režisér a scenárista Jiří Havelka Václavovi Koptovi.

04.03.2022 00:00
Václav Kopta Foto:
Herec Václav Kopta si zahral v crazy komédii Mimoriadna udalosť.
debata

Český herec, muzikant, komik a moderátor Kopta stvárňuje v novej komédii strojvodcu, ktorému ušiel vlak aj s cestujúcimi. Režisér Havelka však na neho prezradil pikošku z nakrúcania.

„Vašek Kopta nerád behá, na behanie mal dvojníka,“ uviedol režisér crazy komédie voľne inšpirovanej skutočným príbehom „splašeného vlaku“, ktorý ušiel svojmu strojvodcovi aj s cestujúcimi pred pár rokmi na Českomoravskej vrchovine. Tiež priznal, že Koptu musel do úlohy „nemého“ strojvodcu prehovárať. „Najskôr nebol nadšený, že nemá text, ale potom som mu povedal, že bude Buster Keaton, a to Vaška nadchlo, nakoniec tú mašinu chvíľu aj riadil a bol nadšený,“ dodal režisér.

Video

Koptovi, ktorý v dobe pandémie COVID-19 pracoval ako vodič autobusu v pražskej MHD, postava strojvodcu Miloša skutočne pripomenula slávnu nemú grotesku Frigo na mašine. „Vedel som, že to bude náročné, ale netušil som, že sa bude nakrúcať v horúcom lete a navyše nebola možnosť sa kdekoľvek na trati schovať, bol to punk,“ spomína na nakrúcanie herec.

Potvrdil, že vo filme Mimoriadna udalosť nebehá vo všetkých záberoch, vďaka nemu si však rozšíril šoférske portfólio. „Okrem autobusu a traktora teraz po novom riadim aj vlak, to bol pre mňa najdôležitejší moment nakrúcania,“ uzavrel Kopta.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlak #film #nakrúcanie #Jiří Havelka #Václav Kopta #Mimoriadna udalosť

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....