Sacherova torta ako nočná mora sladkej šou! Trpkú príchuť čokoládového kola okúsila Zuzka, už dopiekla

Po šiestej epizóde zostalo v šou Pečie celé Slovensko sedem súťažiacich. Kolo, ktoré sa nieslo v znamení čokolády, však dalo televíznym pekárom zabrať.

07.11.2022 07:53
Zuzka Foto:
V šiestej epizóde šou Pečie celé Slovensko sa nedarilo Zuzke, šou opustila.
debata

Prvá, osobná výzva, sa niesla v znamení praliniek. Svojou prácou zaujala porotkyne Jožku Zaukolcovú a Petru Tóthovú najmä Anička, ktorá sa pohrala s chuťou levandule. V prvej výzve zabodovala aj Janka, ktorá stavila na citrusové príchute. Naopak, pralinky sa nevydarili tak, ako si zaumienili, súťažiacim Lenke a Ďoďovi.

Anči a jej tiramisu v 2. kole šou Pečie celé...
Tomáš a jeho  tiramisu v 2. kole šou Pečie celé...
+4Tánička  a jej rozprávková torta zo 4. kola šou...

Technickou výzvou sa v nedeľu večer stala slávna Sacherova torta. Na prvý pohľad jednoduchý recept však osmičku pekárov vytrápil najviac, mnohí predviedli porote nedopečené výrobky, potrápila aj výroba pečate a krájanie torty na desať rovnakých častí. Najhoršie po skončení technickej výzvy dopadol Ďoďo a Lenka, práve títo dvaja sa dostali po druhej výzve do ohrozenia. Sacherova torta sa nevydarila ani Zuzke. Naopak, svojím výrobkom zabodovali Tánička či Tomáš. Práve jemu sa darila, ako jednému z mála, výroba pečatí, preto pomáhal s touto prácou aj ostatným súťažiacim.

zväčšiť V šiestej epizóde  šou Pečie celé Slovensko sa... Foto: RTVS
Pečie celé Slovensko V šiestej epizóde šou Pečie celé Slovensko sa pekárkou týždňa stala Janka.

Vizuálne najkrajšou výzvou sa stala tá kreatívna – pekári mali pripraviť jedlé kytice. K slovu sa dostala ich fantázia, súťažiaci sa pohrali s celkovým vzhľadom kytíc, ktoré boli v mnohých prípadoch strhujúce. Tou najkrajšou a najviac ocenenou sa stala kytica od Janky, ktorú porotkyne opísali ako honosnú. O „wow“ efekt sa postarali kytice Tomáša a Táničky, hoci jej sa snehové pusinky v kytici nepodarili. Naopak, treťou výzvou nezabodovala Zuzka ani Ďoďo, Lenku práve vianočná jedlá kytica v šiestom kole zachránila.

Zuzka a jej  tiramisu v 2. kole šou Pečie celé...
Zuzka a jej penová torta v 3. kole.
+3V šiestej epizóde  šou Pečie celé Slovensko sa...

Pekárkou týždňa sa stala Janka, ktorá po zisku titulu neudržala slzy. Čokoládové kolo dostalo v závere trpkú príchuť pre Zuzku, ktorá šou opustila so slovami: „Bolo to pre mňa krásne dobrodružstvo, som na seba hrdá.“

Čokoládové pečate na Sacherovej torte potrápili súťažiacich sladkej šou

Video
Zdroj: RTVS
Lenka a jej   jedlá kytica.
Ďoďo a jeho  jedlá kytica.
+4Janka a jej jedlá kytica.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pečie celé Slovensko

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...