Toto sa v Pečie celé Slovensko ešte nestalo! Pri jednej výzve pohoreli úplne všetci, v šou skončila Lenka

Siedma séria šou Pečie celé Slovensko sa niesla v znamení pečiva. Jednotlivé výzvy však jednoduché rozhodne neboli, pri jednej z nich dokonca pohoreli všetci súťažiaci.

14.11.2022 07:46
Lenka Foto:
Lenka v šou Pečie celé Slovensko skončila.
debata (5)

Stalo sa tak hneď pri osobnej výzve, v ktorej sedmička pekárov pripravovala slanú roládu z lístkového cesta. Zabrať súťažiacim nedala tak ani samotná príprava cesta, ale jeho pečenie. Hoci jednotlivé plnky porotkyne šou, Jožku Zaukolcovú a Petru Tóthovú, v mnohých prípadoch príjemne prekvapili chuťou, body uberalo nedopečené cesto. V prvej výzve sa náplne v ceste zvlášť vydarili Táničke, ktorá predviedla roládu Wellington, pochvalu si vyslúžila aj Janka za náplň s lososom a kôprom či Ďoďo za „chlapskú“ roládu s náplňou zo syra čedar, z mäsa a špenátu.

Lenka a jej rozprávková torta zo 4. kola šou...
Lenka a jej tiramisu v 2. kole šou Pečie celé...
+6Lenka v šou Pečie celé Slovensko skončila.

Na prvý pohľad jednoduché zadanie technickej výzvy – rožky, takisto neboli prechádzkou ružovou záhradou. Objavili sa chyby ako spečené končeky, zle zatočené výrobky či málo prepečený stred pečiva. V druhej výzve porotkyne najviac ocenili Tomáša, ktorému sa rožky vydarili skvelo, ale darilo sa aj Táničke či Lucke. Naopak, v technickej výzve pohorela pekárka z predošlého týždňa Janka, nedarilo sa ani Aničke.

Tánička so svojou tortou v 1. kole.
Ďoďo a jeho  jedlá kytica.
+3Anči so svojou tortou v 1. kole.

Tretia, kreatívna výzva, mala náročné zadanie – súťažiaci mali vytvoriť niektorý zo svojich zážitkov či spomienok z kysnutého cesta ako 3D. Porotkyne očarila práca Táničky, ktorá pripravila prepelicu v hniezde z kysnutého cesta, ale bodovali aj Anči s farmárskym dvorom či Lucka s korytnačkou zo škoricových hniezd. Pri tejto úlohe zaostala Lenka, ktorý pripravila ruky ako symbol posunkovej reči, nedarilo sa ani Janke s veľkonočným košíkom.

zväčšiť Tánička v šou Pečie celé Slovensko - v 7. kole... Foto: RTVS
Tánička Tánička v šou Pečie celé Slovensko - v 7. kole sa stala pekárkou týždňa.

V závere šou tak bola voľba pekára týždňa celkom jasná, stala sa ňou Tánička. Súťažiacu, ktorú pred kamerami večne zdobil úsmev – Lenku, už v šou neuvidíme. Po neúspešných výzvach v Pečie celé Slovensko v siedmom kole skončila. Roztraseným hlasom sa rozlúčila so svojimi kolegami aj s ostatnými členmi tímu: „Tak, ako som prišla s úsmevom, odchádzam s úsmevom. A ďakujem vám všetkým, že som tu mohla byť s vami. Bola to úžasná dobrodružná jazda, ktorá sa nedá ani opísať slovami.“

VIDEO: Kedy je správne vykysnuté cesto? Tento jednoduchý test poznáte?

Video
ZDROJ: RTVS

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Pečie celé Slovensko

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...