Ona má dnes 51, jemu ťahá na šesťdesiat... ako sa zmenili hviezdy telenovely Rosalinda, ktorú zbožňujú aj slovenskí diváci?

Radí sa medzi najsledovanejšie telenovely na svete a hoci od jej vzniku uplynulo už takmer štvrťstoročie, stále je atraktívna pre divákov. Seriál Rosalinda sa vracia aj na slovenské obrazovky.

11.08.2023 00:00
Speváčka a herečka Thalia na zábere z mexickej... Foto:
Speváčka a herečka Thalia na zábere z mexickej telenovely Rosalinda.
debata

Známa mexická telenovela, ktorá vznikla v roku 1999, priniesla pred obrazovky očarujúcu mexickú herečku a speváčku Thaliu v úlohe šľachetnej predavačky kvetín s utajeným hudobným talentom Rosalindy.

Speváčka a herečka Thalia bola neprehliadnuteľná. Čítajte viac Milágros, Rosalinda, Mária - takto dnes vyzerajú hviezdy telenoviel. A pozrite na Esmeraldu!

Príbeh chudobného krásneho dievčaťa, do ktorého sa jedného dňa zamiluje bohatý a atraktívny muž je ukážková premisa pre množstvo zvratov a klasický telenovelový scenár. Okrem samotnej Thalie, ktorá sa zaslúžila o úspech seriálového hitu, nemožno zabudnúť ani na jej hereckého partnera Fernanda Carrillu, predstaviteľa Fernanda Josého.

Herecká dvojica Thalia a Fernando Carrillo ako...
Herečka Lupita Ferrer na zábere z mexickej...
+15Herecká dvojica Thalia a Fernando Carrillo ako...

V čase vysielania si hlavné hviezdy podelili fanúšikovskú základňu. Z Thalie, ktorá už v tom čase bola populárnou speváčkou a mala za sebou päť nahratých albumov, sa stal miláčik mexického publika a jej sláva prekročila aj hranice krajiny. Konieckoncov, dodnes pôsobí ako speváčka a momentálne už roky žije v USA, hoci hudobne sa stále cieli viac na latinskoameric­ký trh.

zväčšiť Thalia na zábere z roku 2022. Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Thalia Thalia na zábere z roku 2022.

„Telenovely boli tým, čo mi otvorili dvere aj k ľuďom vo svete. Pretože diváci telenoviel sú omnoho vášnivejší, ako diváci v kinách. A televízia je zdarma,“ uviedla pred časom na margo svojho úspechu dnes 51-ročná Thalia.

 14A2070 Čítajte viac Žihadlo z Let's Dance ako posila seriálového hitu Dunaj... Kovalčiková bude miešať karty, tu sú prvé zábery

Carrillo, ktorý neraz predviedol pred kamerami svoju odhalenú vyšportovanú hruď a viac ako zanieteného klavíristu pripomínal fitness maniaka, sa aj po 24 rokoch od vzniku seriálu radí medzi celebrity a objavuje sa na rozličných podujatiach.

zväčšiť Herecká dvojica Thalia a Fernando Carrillo ako... Foto: TV Doma
Thalia a Fernando Carrillo ako Rosalinda a Fernando José Herecká dvojica Thalia a Fernando Carrillo ako Rosalinda a Fernando José na zábere z mexickej telenovely Rosalinda.

Tvárami seriálu boli aj také známe herečky ako Lupita Ferrer či Angélica Maria, ktoré dnes už majú po 70-ke. Kým prvá sa stiahla do úzadia, druhá žije aktívne a stále sa venuje herectvu. Noru Salinasovú či Adrianu Fonseca môžu diváci poznať tiež. Aj po rokoch. Druhá menovaná sa pritom len nedávno pripojila aj k štrajku hercov, ktorý prebieha už niekoľko týždňov za veľkou mlákou. Ako sa teda zmenili hviezdy Rosalindy od roku 1999 si pozrite v galérii vyššie.

V druhej galérii nájdete aj hviezdy z iných známych telenoviel. Samotnú telenovelu potom hľadajte na obrazovkách TV Doma.

Herečka Leticia Calderón na zábere z telenovely...
Legendárna telenovela je späť! Od pondelka na...
+11Herečka Leticia Calderón na zábere z roku 2022....

mladé dievča. Pracuje v kvetinárstve, aby si zaplatila vzdelanie a zároveň sa chce stať slávnou speváčkou. Po strate matky venuje Rosalinda celý svoj život pomoci otcovi Javierovi (Miguel Ángel Rodríguez) a súrodencom Fedre (Nora Salinas), Lucy (Adriana Fonesca) a Betovi (Jorge De Silva). Fedra je mimoriadne introvertná, Lucy je sladká ako Rosalinda a Beto je zlodej a klamár. Javier zistí, že nie je biologickým otcom jednej zo svojich troch dcér a začne si na nich vybíjať svoju zlosť.

Jedného dňa sa Rosalinda zoznámi s bohatým klaviristom a skladateľom Fernandom Josém (Fernando Carrillo), keď doručí kvety do reštaurácie, ktorú vlastní Gerardo (Alejandro Ávila), priateľ Fernanda Josého, a povie mu o svojom sne stať sa speváčkou. Rosalinda a Fernando José sa do seba bláznivo zamilujú, a to aj napriek obrovským osobnostným aj sociálnym rozdielom. Hoci sa čoskoro vezmú, okolnosti ich prinútia rozísť sa. Dokáže ich láska napokon prekonať všetky prekážky?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hviezda #telenovela #Thalia #hviezdy po rokoch #Rosalinda

+ Pravidelné cvičenie a zdravá strava posilnia vaše telo.
Nevzdávajte sa len preto, že toho máte pred sebou viac...

+ Dávajte pozor na oblečenie, nezabudnite si ráno pozrieť počasie.
Choďte stále dopredu, nezastavujte sa pred...