Takto sa vizážisti pohrali so vzhľadom známeho herca! Obzrite si Bartošovej seriálového partnera Josefa Rychtářa

V budove Mestského súdu v Prahe sa uplynulý víkend začalo natáčanie záverečnej 3. série životopisnej minisérie Iveta s podtitulom "Navždy tvá", ktorá vzniká pod značkou Voyo Originál.

16.08.2023 00:00
Iveta Anna Fialova ako Iveta Bartosova Foto:
Herečka Anna Fialová ako Iveta Bartošová v sérii Iveta.
debata

V jej úvode sa tvorcovia, na čele s režisérom a scenáristom Michalom Samirom, zamerali na priebeh súdneho sporu medzi právnikmi Ladislava Štaidla a Ivety Bartošovej o opatrovníctvo ich syna Artura.

zväčšiť Herečka Anna Fialová ako Iveta Bartošová v... Foto: Voyo Originál
Iveta Anna Fialova ako Iveta Bartosova 2 Herečka Anna Fialová ako Iveta Bartošová v sérii Iveta.

Trinásť rokov po odchode od Ladislava Štaidla sa Ivetin život a kariéra zmenili na nepoznanie: alkohol, antidepresíva a každodenný záujem bulvárnych médií jej berú nádej. Vypredané haly a úspešné albumy sa zdajú byť minulosťou, ale Iveta sa nemieni vzdať. Je presvedčená, že pravá láska na ňu stále čaká. A predovšetkým, má vedľa seba toho, kto ju nikdy neopustí – svojho dospievajúceho syna Artura.

zväčšiť David Prachař ako Bartošovej partner Josef... Foto: Voyo Originál
Iveta David Prachar ako Josef Rychtar a Anna Fialova ako Iveta Bartosova David Prachař ako Bartošovej partner Josef Rychtář v sérii Iveta.

„Vždy som si myslel, že zo všetkých sérií Ivety budú scenáre a príprava tej tretej zďaleka najjednoduchšie. Za toto obdobie je všetko možné ľahko vyhľadať, je tu nepreberné množstvo videí, rozhovorov a záznamov. Ale opak bol pravdou. Dotýkame sa totiž toho najkrehkejšieho a najkomplikova­nejšieho obdobia, akým si človek môže prejsť. Navyše, väčšina verejnosti má jasne stanovené, kto je v tomto príbehu kladný, kto záporný hrdina a kto je za čo zodpovedný,“ hovorí režisér a scenárista Ivety Michal Samir a dodáva: "Tak ako je v celej minisérii zvykom, aj tentoraz prinášame iný uhol pohľadu. Taký, ktorý mnohým ľuďom nemusí vyhovovať, pretože neodráža to, o čom sú z médií pevne presvedčení. Nehľadiac na to, že ‚problémy s alkoholom', ako sa u nás často nazýva alkoholizmus, je téma, ktorá sa dotýka.“

zväčšiť Filip Rajmont v úlohe Pavla Novotného  v sérii... Foto: Voyo Originál
Iveta Filip Rajmont ako Pavel Novotny Filip Rajmont v úlohe Pavla Novotného v sérii Iveta.

V hlavnej úlohe minisérie sa opäť objaví Anna Fialová, ktorá tak so svojím predobrazom prejde celkovo viac ako tri dekády života. K Fialovej sa v tretej sérii pridajú David Prachař ako Ivetin partner a majiteľ bezpečnostnej agentúry Josef Rychtář, Richard Krajčo ako Ivetin oddaný fanúšik Zdeněk Macura a Filip Rajmont ako niekdajší kráľ bulvárnych médií Pavel Novotný so svojou podriadenou, novinárkou a zároveň Ivetinou kamarátkou Gabi v podaní Zuzany Zlatohlávkovej. Jana Stryková si zahrá Gabinu hlavnú rivalku, bulvárnu novinárku Simonu, a Alena Mihulová si zopakuje úlohu Ivetinej matky Svatavy Bartošovej.

Ako náročné bolo tentoraz obsadzovanie jednotlivých rolí prezrádza producentka Barletta Productions a kastingová režisérka Maja Hamplová: „Už tretí raz a stále ako prvýkrát. Kasting tretej série seriálu Iveta priniesol ďalšie výzvy. Rovnako, ako v predchádzajúcich sériách, bolo naozaj náročné nájsť správneho predstaviteľa pre rolu Ladislava Štaidla, tu sa táto neľahká úloha zopakovala hneď dvakrát – nájsť predstaviteľov pre postavy Zdeňka Macuru a Jozefa Rychtářa. Myslím si, že Richard Krajčo a David Prachař sa vďaka svojmu hereckému talentu postarajú o to, aby sme skutočné osoby nezobrazovali ako karikatúry. Veľmi sa na to teším. Novinársku partiu doplní Filip Rajmont v úlohe Pavla Novotného, za mňa takmer na nerozoznanie od skutočnej predlohy.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Anna Fialová #seriál Iveta

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...