Milionár? Čo zažil Nikodým vďaka slávnej televíznej súťaži v Cannes z pamäti nikdy nevymaže

Z Milionára sa stal fenomén vo svete aj na Slovensku. Ako si na začiatky súťažnej šou o lákavé peňažné výhry spomína jej moderátor Martin Nikodým?

18.09.2023 14:30
Martin Nikodým Foto:
Moderátor Martin Nikodým v časoch Milionára.
debata

Je to len nedávno, čo britská televízia ITV oslávila odvysielanie prvého dielu súťaže Who Wants to Be a Millionaire? 4. septembra uplynulo od jej štartu 25 rokov. Vedomostný kvíz o vysoké finančné čiastky si získal obrovskú popularitu divákov a rýchlo sa rozšíril do ďalších krajín. Pre slovenských divákov bude šou navždy spojená s menom jej prvého moderátora, Martina Nikodýma. Ten si do horúceho kresla šou sadol v roku 2000. Na obdobie jej štartu nikdy nezabudne, ako prezradil pre TV Pravda.

Milionár? Nikodým zažil v Cannes vďaka slávnej šou niečo, čo z pamäti nikdy nevymaže
Video

„Pamätám si to obdobie veľmi veľmi, to sú veci, ktoré sa vám nedokážu len tak vymazať z pamäti. Jasne som si uvedomoval, že robíme vôbec prvý licencovaný formát na Slovensku,“ začína spomínať moderátor. V čase, kedy sa šou u nás spustila, ju už sledovali diváci vo viac ako 120 krajinách sveta. „Tesne po štarte nás spoločnosť Celador, ktorá vlastnila licenciu, pozvala na festival Mipcom do Cannes, kde sa nás stretlo množstvo moderátorov z celého sveta. Pripravili pre nás skvelý program, ktorý uvádzal britský moderátor Chris Tarrant. Práve on bol slávnou tvárou britskej verzie Who Wants to Be a Millionaire?. My sme si zahrali Milionára s ním a bol to pre mňa naozaj obrovský zážitok.“ Aj ďalšie spomienky na súťaž, z ktorej sa stal fenomén, prezradil Nikodým pre TV Pravda (vyššie).

zväčšiť Moderátor šou Všade dobre, doma naj - Martin... Foto: RTVS
moderator Martin Nikodym 1 Moderátor šou Všade dobre, doma naj - Martin Nikodým.

Aktuálne moderuje Martin Nikodým na obrazovke RTVS denný vedomostný kvíz s názvom Všade dobre, doma naj. Súťažiaci pred kamerami odpovedajú na otázky z histórie, kultúry, geografie, politiky, športu a z ďalších oblastí. Samozrejme, ide aj o výhry. Nikodým prezradil, v ktorej oblasti by peniaze na svoju odpoveď radšej nestavil. Možno to bude prekvapením, ale s úsmevom povedal: „Ja som veľmi zlý ‚Merčiak‘. V oblasti športu sa strácam…“ – Viac si pozrite vo videu.

Moderátorka spravodajstva RTVS Simona Simanová...
Moderátor Martin Nikodým.
+15Moderátori  RTVS Ján Žgravčák a Hana Rapantová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Nikodým #Všade dobre doma naj #šou Milionár #šou Všade dobre

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...

+ Po práci si oddýchnite, máte nárok na prestávku navyše.
Opatrné hospodárenie s časom a peniazmi sa oplatí....