Prekvapí pomer mužov a žien, najmladší súťažiaci má len 17! Tu sú finalisti 3. série Pečie celé Slovensko

Od 1. októbra sa bude na Slovensku opäť piecť - spoznajte dvanástku nových finalistov.

19.09.2023 11:25
sutaziaci tretej serie Pecie cele Slovensko  2 Foto:
Finalisti 3. série šou Pečie celé Slovensko, spolu s moderátormi aj porotkyňami.
debata

Počas jedenástich týždňov predstaví cukrárske a pekárske umenie 12 amatérskych pekárok a pekárov, z ktorých napokon vzíde víťaz šou – majster pekár. RTVS odhalila dvanástku finalistov tretej série.

zväčšiť Finalisti 3. série šou Pečie celé Slovensko. Foto: RTVS
sutaziaci tretej serie Pecie cele Slovensko 1 Finalisti 3. série šou Pečie celé Slovensko.

Divákom sa počas „sladkých týždňov pečenia“ opäť prihovorí stabilná dvojica moderátorov Juraj Bača a Milan Zimnýkoval a výrobky súťažiacich budú aj v tretej sérii hodnotiť porotkyne Jozefína Zaukolcová a Petra Tóthová. O titul majstra pekára bude súťažiť tucet amatérskych pekárok a pekárov z celého Slovenska. Tí predvedú svoj pekársky a cukrársky talent v prostredí Theresia Chateau v Bernolákove.

Adepti na finálovú dvanástku prešli náročným kastingom a svoje miesto v súťaži si museli tvrdo vybojovať. Zatiaľ, čo počas kastingov do druhej série kraľovali tartaletky, pre 3. sériu to boli iné dezerty. „Na kastingy nosili zákusky z odpaľovaného cesta, craquelin a francúzske veterníčky,“ vymenúva porotkyňa Jožka Zaukolcová. A čo chute? „Nebáli sa experimentov, čo sa chutí týka, nevyhýbali sa napríklad marakuji. Z klasiky dominovali maliny a nesklamali ani čokoláda či karamel,“ dodáva.

Tartaletky to neboli! Kastingom 3. série Pečie celé Slovensko kraľovali...
Video

Do šou sa prihlásilo okolo 250 talentovaných amatérskych pekárov a pekárok, na osobný pohovor sa dostalo 120. "Bolo to veľmi príjemných takmer 10 dní v Bratislave. Niektorí doniesli fantastické výrobky a bolo príjemné sledovať, že vedia prečo tam idú a čo chcú dosiahnuť. Bolo veľmi náročné vyskladať finálovú dvanástku,“ priznala Jožka. "Každý rok ma súťažiaci prekvapujú. Slováci sú na jednej strane konzervatívni a na druhej veľmi kreatívni. Mne sa veľmi páčilo, keď priniesli niečo, čo som nepoznala, z ich kultúrneho dedičstva. Niečo z ich kraja, regiónu,“ dodáva Petra Tóthová. Kto sú 12 finalisti šou Pečie celé Slovensko? Dozviete sa v našej galérii! Najmladší finalista má 17 rokov… Aký je pomer mužov a žien? Zatiaľ, čo v 1. a 2. sérii sa predviedli vždy štyria muži – cukrári, v aktuálnej sérii bude ich počet iný.

Adam Baláž (17 rokov)
 Adam pochádza z Ľubice...
Danica Chovančeková (32 rokov)
 Poľovníčka...
+9Katarína Marčeková (34 rokov)
 Usmievavá Katka...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šou Pečie celé Slovensko

+ Začnite sa viac hýbať, napríklad beh vášmu telu prospeje.
Ak dovolíte aby vás lenivosť zdolala, nič tak nikdy...

+ Pravidelné stravovanie a vyvážená diéta sú nevyhnutné.
Ak ku niekomu vzhliadate, pokúste sa byť ako on, vy nato...