Pôvodný formát sladkej šou s názvom The Great British Bake Off pochádza z Veľkej Británie, tvorcovia slovenskej verzie sa tak rozhodli dostať do druhej časti tretej série práve britské dezerty.
Potom, čo prvá časť zostala bez vyraďovania, v tej druhej sa diváci už rozlúčili s prvou súťažiacou. Šou Pečie celé Slovensko opustila Klára, ktorá bola najstaršou spomedzi tohtoročných finalistov. Naopak, najmladší cukrár, Adam, si vybojoval titul „pekár týždňa“. Ten prevzal po Timi.
Osobná výzva sa v nedeľu niesla v znamení dezertu s názvom Battenberg, ktorý mal mať podľa zadania dve farby. Kráľovský dezert sa najlepšie vydaril Danke, ktorá sa od porotkyne Petry dočkala skvelej pochvaly: „Dnes najkrajší Battenberg, mohol by sa podávať aj na kráľovskom dvore.“ Z pochvaly od druhej porotkyne, Jožky, sa tešil Adam, ktorý pri dezerte experimentoval s ružovou vodou a rozhodne nešliapol vedľa: „Zjedla by som celý kúsok,“ povedala po ochutnaní Jožka. V prvej výzve to bola práve Klára, ktorá zadanie nesplnila. Hoci porotkyne pochválili mandarínkový džem, jej Battenberg nemal požadované dve farby.
V technickej výzve cukrárov čakala Sausage roll, príprava slaného dezertu súťažiacich poriadne potrápila. Niekoľkým finalistom roláda naplnená vajíčkom a mäsom praskla, čo by sa stať podľa porotkýň rozhodne nemalo. Ale Petra a Jožka upozorňovali aj na ďalšie chyby – zle rozložené vajíčka, chybné zatočenie rolády, málo soli. V technickej výzve sa tak na posledných troch miestach umiestnili Katka, Mirka a Adam. Naopak, na opačnej strane spektra sa z dobrého hodnotenia tešili Klára, Luci a na prvej priečke sa ocitla Miška.
V poslednej výzve večera, kreatívnej, mali finalisti pripraviť pohárový dezert Trifle, ktorého história sa začala písať už v 16. storočí. Ako napovedá názov výzvy, o kreatívne nápady núdza nebola a niektoré poháre sa tešili dokonca z pochvál ako excelentné či ohurujúce.
U porotkýň zabodovali muži – Adamove „Rodiné Trifle“ malo podľa poroty explozívnu chuť a Jožka navyše dodala aj vetu: „Ja som v siedmom nebi.“ Tomáš očaril dezertom s názvom „Mont Trifle“, po ochutnaní ktorého zostala Jožka doslova bez slov, celkom očarená chuťou. Ale v kreatívnej výzve bodovala aj Timi, minulotýždňová pekárka týždňa, ktorá sa pohrala s dychberúcou čokoládovou ozdobou svojho dezertu. „Úžasná, premyslená, moderná práca,“ dočkala sa hodnotenia. Menej sa darilo Veronike či Kláre, ktorá si na margo svojho dezertu nazvaného „Cesta okolo sveta“ vypočula nelichotivé: „Veľa cukru, málo výraznej chuti.“ So šou sa tak na konci lúčila práve ona slovami: „Bol to pre mňa krásny zážitok, odchádzam s dobrým pocitom.“