Prečo zlo stále vyhráva, načo toľko zabíjania, pýtajú sa fanúšikovia Dunaja. V zuboch majú Tůmu, Koleníka a prekvapivo aj...

Negatívne postavy v markizáckom hite vzbudzujú poriadne vášne medzi skalnými divákmi.

18.11.2023 00:00
Filip Tůma v seriáli Dunaj, k vašim službám. Foto:
Filip Tůma v seriáli Dunaj, k vašim službám.
debata (58)

Zatiaľ posledná epizóda seriálu Dunaj, k vašim službám, poriadne rozohnila skalných fanúšikov markizáckeho hitu. Na Instagrame pri fotografiách z dolapenia Leny a Caspera, kedy sa dostali do rúk Holubca a jeho „tajných“, sa pýtajú: „Prečo zlo stále vyhráva?“. Nelichotivých komentárov sa dočkali aj Ján Koleník ako Walter Klaus či Filip Tůma ako Anton Holubec: „Ja tých chlapov normálne neznášam,“ píše jedna z diváčok, odkazujúc na seriálové postavy známych hercov. Obaja mužskí predstavitelia sa svojich výsostne negatívnych úloh zhostili výborne, čo je bezpochyby jeden z dôvodov, prečo seriál a osudy jeho hrdinov vzbudzujú toľké vášne a k obrazovkám stále priťahujú obrovské množstvo ľudí.

zväčšiť Jana Kovalčiková a Filip Tůma v seriáli Dunaj,... Foto: Markíza
Jana Kovalčiková a Filip Tůma Jana Kovalčiková a Filip Tůma v seriáli Dunaj, k vašim službám.

Ale nielen boj príslušníkov SS s odbojom, aj množstvo nie práve šťastných vzťahov láka divákov k obrazovkám. V láske sa aktuálne naozaj nedarí takmer nikomu. Predavačka Alenka prišla o svojho Martina (Jan Révai), len krátke šťastie prežila Lena (Jana Kovalčiková) so svojím Casperom. Vzťah sa pokazil aj dvojici Urbanovcov (Martin Mňahončák a Petra Polnišová) či Irene Kučerovej a Imrichovi Bočkayovi (Barbora Andrešičová a Ivan Šándor).

zväčšiť Kristína Svarinská  v seriáli Dunaj, k vašim... Foto: Markíza
Kristína Svarinská Kristína Svarinská v seriáli Dunaj, k vašim službám.

Nepriateľské emócie po smrti manželky zažíva k svojej niekdajšej láske aj Peter Kučera (Marek Rozkoš). Kláru (Kristína Svarinská) viní z jej smrti. Prekvapivo, od divákov sa dočkala kritických ohlasov aj Klára a jej snaha zachrániť vzácny obraz z rúk nacistov. „Ohrozila nielen seba, ale aj Davida,“ vyčítajú jej fanúšikovia Dunaja. David Guttman (Jakub Jablonský) naozaj skončí po neúspešnej akcii na železnici v rukách Waltera Klausa a k slovu sa tak dostanú scény plné násilia.

zväčšiť Ján Koleník v seriáli Dunaj, k vašim službám. Foto: Markíza
koleník ján Ján Koleník v seriáli Dunaj, k vašim službám.

Popri Jánovi Koleníkovi menšiu rolu príslušníka SS hrá aj Martin Nikodým. Toho majú diváci zapísaného ako moderátora, on je ale vyštudovaný herec. Ako opísal pre TV Pravda, jeho návrat pred seriálové kamery v postave Hansa Müllera ho trochu potrápil – pozrite si video nižšie.

Nikodým ako nacistický dôstojník v Dunaji: Bol som poriadne nervózny
Video

Hoci pred kamerami seriálu to poriadne vrie a diváci bažia po pomste či aspoň spravodlivosti, keď sa kamery vypnú, herci si spoločne zapózujú s radosťou pred objektívmi, dokonca posielajú svojim kolegom milé odkazy. Dobrá nálada panovala na pľaci medzi úhlavnými nepriateľmi aj nedávno, keď Ján Koleník oslavoval narodeniny – viac nižšie.

koleník koláž Čítajte viac Úhlavní nepriatelia z Dunaja, ale... Keď sa vypnú kamery, nenávisť je preč. Takto sa oslavovali Koleníkove narodeniny

Krásny odkaz svojim kolegyniam poslala aj Kristína Svarinská, ktorá na Instagram pridala fotografiu s Petrou Dubayovou a Lesanou Krauskovou.

Dobrá nálada panuje aj medzi Filipom Tůmom a Janou Kovalčikovou, hoci pred kamerami sa schyľuje k obrovskej nenávisti a krutej pomste.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Filip Tuma (@filip_tumaa)

Jana Majeská v seriáli Dunaj, k vašim službám.
Zdena Studenková v seriáli Dunaj, k vašim...
+20Kristína Svarinská v seriáli Dunaj, k vašim...

© Autorské práva vyhradené

58 debata chyba
Viac na túto tému: #Dunaj #Ján Koleník #Filip Tůma #k vašim službám

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....