Podržte sa! Slávna veta: 'Prijmeš moju ružu?' odznela... V sladkej šou. A potom to prišlo. Taký wau efekt doteraz žiaden dezert nespôsobil

V kole lásky šou Pečie celé Slovensko odznela aj známa veta zo šou, ktorú vysielala konkurenčná televízia.

20.11.2023 00:00
tomáš Foto:
8. kolo v šou Pečie celé Slovensko bolo venované láske. Tomáš predviedol dezert s názvom "Prijmeš moju ružu?.
debata

Dezert s názvom „Prijmeš moju ružu?“ v kreatívnej výzve vytvoril Tomáš a jeho „wau efekt“ u poroty zabodoval na celej čiare. Hoci… Titul pekár týždňa napokon nezískal.

zväčšiť Tomáš a Timi 8. kole šou Pečie celé Slovensko. Foto: RTVS
tomáš Tomáš a Timi 8. kole šou Pečie celé Slovensko.

Bola to práve posledná, kreatívna výzva, ktorá sa vydarila takmer všetkým finalistom. Jej zadanie síce znelo náročne: „luxusný tanierový dezert“, ale amatérski cukrári pri jej plnení ukázali, čo v nich driemalo. Výsledky ich práce boli na pohľad ohurujúce a ako po jej skončení povedali svorne obe porotkyne, boli viac než spokojné.

Danka a jej tanierový dezert Brusnicový peň.
Timi a jej tanierový dezert Kokosový orech.
+3Tomáš a jeho tanierový dezert Prijmeš moju ružu?.

Tomáš ponúkol dezert s pomenovaním „Prijmeš moju ružu?“ a o „wau efekt“ sa postarali práve čokoládové lupene ruží, ktoré sa okolo červenej ruže naplnenej krémom nádherne roztvorili. Nielen pohľad, ale aj chuť jeho luxusného tanierového dezertu porotkyne opísali ako úžasnú, hodnú reštaurácie s michelinskou hviezdou. Predsa len, ešte čosi viac ohúrila v kreatívnej výzve Mirka svojím zeleným jablkom, dezertom s unikátnym dizajnom. Porotkyne ocenili aj Timi a jej dezert s názvom kokosový orech, pri ňom si Jožka a Petra pochutnali aj na vynikajúcej kokosovej zmrzline. Za najslabší dezert kreatívnej výzvy označili porotkyne Katkin výrobok, ktorý sa niesol v znamení Japonska, ale chute tejto krajiny mu chýbali.

Katka a jej torta s kvetmi.
V siedmom kole šou Pečie celé Slovensko sa...
+6Katka a jej štafetková torta v 6. časti šou...

Technická výzva bola v kole lásky venovaná francúzskemu dezertu crème brûlée a finalistom „sadla“. Najviac sa v druhej výzve darilo Luci, ktorej sa podaril výborne oflambovaný karamel na povrchu dezertu a skvelý bol aj krém. Práve na karamel a jeho flambovanie doplatili Danka aj Mirka, ich karamel bol horkastý, pretože bol pripálený. Na poslednom mieste v technickej výzve skončil Tomáš, ktorému sa nevydaril krém, mal riedku konzistenciu. Naopak, najlepšie v technickej výzve s príchuťou Francúzska obstála Luci a hneď za ňou skončila Timi.

Lahodný crème brûlée - ako má vyzerať, opisuje porotkyňa Jožka
Video

Osobnou výzvou ôsmeho súťažného večera bolo sušienkové puzzle a šestica finalistov predviedla originálne výrobky. Porotkyne oceňovali najmä nápady – krásne rodinné puzzle sa podarili Katke, na ich prípravu použila pistáciovú múku. Vyšla aj „Cesta okolo sveta“, ktorú pred porotkyne priniesol Tomáš, zvlášť sa mu vydarila bielková glazúra. Očarujúci nápad so zásnubnými sušienkami sa podaril Timi. Problémom osobnej výzvy bol u niektorých finalistov hrubý fondán na sušienkach, Jožka Petra ho vyčítali Mirke či Luci.

Luci a jej ohnivá torta.
Timi a jej  koláč frgál.
+2Pekárkou týždňa sa v 8. kole stala Mirka.

Záver epizódy tradične patril vyraďovaniu, ako trojnásobná držiteľka titulu „majsterka pekárka“ v kole lásky prekvapivo skončila Katka. So sladkou šou sa lúčila so slzami v očiach a slovami: „Som smutná, lebo som chcela ísť ďalej, ale ide o súťaž… Život beží ďalej.“ Titul pekárky týždňa si po romantickom pečení vybojovala Mirka.

zväčšiť Pekárkou týždňa sa v 8. kole stala Mirka. Foto: RTVS
Mirka Pekárkou týždňa sa v 8. kole stala Mirka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pečie celé Slovensko

+ Nezabúdajte na poriadnu hydratáciu, vaše telo ju potrebuje.
Ukážte svoju zručnosť, ľudia si vás tak začnú viac...

+ Je ten správny čas zamyslieť sa nad svojou životosprávou.
Nespoliehajte sa sami na seba, nikto za vás vašu prácu...