Trendy zákusok z odpaľovaného cesta! Poznáme výzvy pre semifinále sladkej šou. Dezerty, ktoré fičia u svetových cukrárov

Štvorica pekárov - Tomáš, Mirka, Timi a Luci v nedeľu večer zabojujú o vstupenky do sladkého finále šou Pečie celé Slovensko.

03.12.2023 00:00
Dezert mníška Foto:
Trendový dezert Mníška potrápi súťažiacich v semifinále.
debata

Výzvy, ktoré ich v desiatom, semifinálovom kole čakajú, sú náročné trendy dezerty. Technická výzva tentoraz nepochádza od porotkýň, Petry Tóthovej a Jožky Zaukolcovej, ale pre amatérskych cukrárov ju vybrala odborná garantka šou, Natacha Pacal. Ide o francúzsky dezert z odpaľovaného cesta, ktorý je efektný na prvý pohľad.

zväčšiť Štvorica pekárov - Tomáš, Mirka, Timi a Luci v... Foto: RTVS
pečie celé slovensko Štvorica pekárov - Tomáš, Mirka, Timi a Luci v nedeľu večer zabojujú o vstupenky do sladkého finále šou Pečie celé Slovensko.

V technickej výzve budú finalisti piecť dezert s názvom „Mníška“, ide o dezert z odpaľovaného cesta, čo semifinalistov veľmi nepotešilo. Ako sa pripravuje a ako by mal vyzerať sa dozviete vo videu!

Krásny na pohľad! Poznáte trendy dezert s názvom Mníška?
Video
Zdroj: RTVS

V osobnej výzve semifinalisti pripravia „Bento tortu“, ktorá pochádza z južnej Ázie a u súťažiach preverí prácu s prípravou drobných dezertov, ktoré sa zmestia do krabičky. V nej sa aj podávajú. „Maličká torta dá niekedy zabrať viac než veľká,“ opisuje porotkyňa Jožka.

mirka Čítajte viac Pizza s chrenom? Veru, aj takýto experiment sa objavil v sladkej šou! Reakcia porotkýň vás bude zaujímať

Kreatívna výzva sa ponesie v znamení „Tsunami torty“, na jej prípravu budú mať súťažiaci v stane štyri hodiny. „Tsunami torta je krásnym príkladom zážitkového cukrárstva. Treba si vytvoriť bariéru, ktorá sa zodvihne a následne sa na tortu vyleje láva z pripravenej polevy,“ prezrádza Petra Tóthová. Práve príprava „lávy“, teda polevy, môže súťažiacich potrápiť, nesmie totiž stekať ani rýchlo, ani pomaly.

Danka a jej tanierový dezert Brusnicový peň.
Timi a jej tanierový dezert Kokosový orech.
+3Tomáš a jeho tanierový dezert Prijmeš moju ružu?.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šou Pečie celé Slovensko

+ Zdravý životný štýl vás nabije pozitívnou energiou.
Naučte sa hovoriť nie zbytočným výdavkom a strate času....

+ Nenechávajte svoje myšlienky len pre seba, podeľte sa s niekým o nich.
Čas je cennejší ako peniaze, využite ho...