Okamih, ktorý málokoho nerozplakal. Tomáš skončil pred dverami finále, so sladkou šou sa rozlúčil dúhovou tortou

O vstupenky do finále Pečie celé Slovensko v nedeľu večer zabojovala štvorica pekárov v zložení Mirka, Tomáš, Luci a Timi.

04.12.2023 00:00
tomáš Foto:
Tomáš skončil v sladkej šou tesne pred bránami finále, v kreatívnej výzve upiekol dúhovú tortu.
debata (12)

Po napínavom súperení sa po desiatom súťažnom kole so šou rozlúčil Tomáš. Finálový boj o sladký titul víťaza tretej série Pečie celé Slovensko tak bude ženskou záležitosťou.

zväčšiť Tomáš skončil v sladkej šou tesne pred bránami... Foto: RTVS
torta Tomáš skončil v sladkej šou tesne pred bránami finále, v kreatívnej výzve upiekol dúhovú tortu.

Tomáš sa so šou rozlúčil tesne pred bránami finále a pred svojím odchodom z Pečie celé Slovensko sa mnohým divákom postaral o dojímavý moment, keď sa v kreatívnej výzve rozhodol upiecť dúhovú tortu. Krásne cukrárske dielo v bielej farbe v jednom okamihu zaliali farby dúhy, ktoré predstavovali požadovaný tsunami efekt. So slzami v očiach a s roztraseným hlasom ju Tomáš venoval Jurajovi a Matúšovi, dvom obetiam streľby zo Zámockej ulice. „Moja torta je o láske, lebo, aj keď sme rozdielni, tak všetci chceme, aby láska vyhrala nad nenávisťou,“ povedal.

Tomáš a jeho elegantná cannoli veža  s názvom...
Tomáš a jeho tanierový dezert Prijmeš moju ružu?.
+8Tomáš a Mirka 8. kole šou Pečie celé Slovensko.

Semifinálové súperenie odštartovalo osobnou výzvou, v ktorej mali súťažiaci upiecť „Bento tortu“, ktorá mala preveriť ich prácu s prípravou drobných dezertov. Bento torta v sladkej šou nemohla presiahnuť 12 centimetrov a musela sa zmestiť do krabičky, v ktorej sa aj podávala. Výzva sa podarila všetkým súťažiacim, porotkyne upozorňovali len na malé nedostatky. V prípade Timi a jej torty „Malý princ“ to boli drobné prasklinky, v prípade Tomáša zasa slabšie zdobenie. Zabodovala Mirka, ktorá v kréme skombinovala jahodu a liči, čím porotkyne priam ohúrila. Ešte o čosi viac sa páčila torta od Luci, ktorá predviedla retro dizajn v spojení s trendy chuťou.

zväčšiť Tomáš skončil v sladkej šou tesne pred bránami... Foto: RTVS
tomáš Tomáš skončil v sladkej šou tesne pred bránami finále, v kreatívnej výzve upiekol dúhovú tortu.

Ako „náročnú“ súťažiaci okomentovali technickú výzvu, ktorú pre nich tentoraz vybrala garantka šou, Natacha Pacal. Išlo o francúzsky dezert z odpaľovaného cesta s názvom Mníška. V druhej výzve bol najlepší Tomáš, ktorého výrobky označila Pacal za dokonalé. Naopak, v tejto výzve na poslednej priečke skončila Luci, ktorej dezerty nemali požadovaný tvar a porotkyne jej vytkli aj horšiu konzistenciu krému.

Krásny na pohľad! Poznáte trendy dezert s názvom Mníška?
Video
Zdroj: RTVS

Na pohľad efektná bola kreatívna výzva, ktorá sa niesla v znamení tsunami torty. Išlo zážitkové pečenie, tsunami torta sa stala hitom sociálnych sietí len nedávno, v roku 2021. Dôležitú rolu zohráva nápad na umiestnenie „bariéry“, ktorá sa zodvihne a následne sa na tortu vyleje láva z pripravenej polevy. Tá nesmie tiecť ani rýchlo, ani pomaly.

zväčšiť V semifinále sa pekárkou týždňa stala Luci. Foto: RTVS
luci V semifinále sa pekárkou týždňa stala Luci.

Efektné tsunami torty predviedli všetci súťažiaci, porotkyne ale najviac ohúrila Luci a jej „Cirkusové šapitó“. Torta bola nielen efektná, ale aj chuťovo dokonalá, ako vyzdvihli jej kávovú chuť porotkyne šou. Práve Luci sa v závere desiatej epizódy stala pekárkou týždňa. V poradí tretieho víťaza šou Pečie celé Slovensko spoznáme už 10. decembra.

Luci a jej tsunami torta s názvom Cirkusové...
Tomáš skončil v sladkej šou tesne pred bránami...
+5Mirka a jej tsunami torta s názvom Sladká sopka.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Pečie celé Slovensko

+ Pred vami je krásny deň, preto si ho nenechajte ničím a nikým pokaziť.
Čím skôr dokončíte, čo nemáte radi, tým...

+ Nenechávajte svoje myšlienky len pre seba, podeľte sa s niekým o nich.
Čas je cennejší ako peniaze, využite ho...