Sladká šou spoznala víťazku: Čo musela Timi zvládnuť hneď po finále, chcelo poriadne nervy. Bojovala o...

V poradí treťou víťazkou šou Pečie celé Slovensko sa stala Timi Strnálová. Deň po finále ju čakal ďalší náročný boj.

11.12.2023 00:00
timi Foto:
Víťazka 3. série Pečie celé Slovensko Timi Strnálová, v náručí ju drží majster pekár z 1. série - Miroslav Miňo Macuľa.
debata

K divákom sa síce finále šou Pečie celé Slovensko dostalo v nedeľu večer, súťažiaci ho však prežili už pred niekoľkými mesiacmi. Timi má ešte v živej pamäti, čo prišlo na ďalší deň po jej víťazstve v šou. Taký výkon si veru zaslúži obdiv, boj o jeden titul totiž hneď vystriedal boj o ďalší. „Deň po finále som sa ‚odmenila‘ štátnicami na fakulte športu Prešovskej univerzity, ktoré som úspešne obhájila a získala titul magister,“ prezradila pre Pravdu (rozhovor s novou majsterkou pekárkou prinesieme v najbližších dňoch).

Víťazka 3. série Pečie celé Slovensko Timi.
Víťazka 3. série Pečie celé Slovensko Timi...
+18Víťazka 3. série Pečie celé Slovensko Timi...

Počas promócií si upiekla tortu a spolu s rodičmi a kamarátkou si užili spoločný obed. S kým teda víťazstvo v šou oslávila? „Najviac som oslavovala práve v Bernolákove so všetkými jedenástimi súťažiacimi, celým štábom a užívali sme si spoločné chvíle.“

Kým sa však sympatická čiernovláska mohla tešiť z víťazstva, musela prejsť náročným finálovým kolom. To sa v nedeľu večer začalo osobnou výzvou, v ktorej mala trojica súťažiacich v zložení Timi Strnálová, Luci Cimlová a Mirka Makajiová upiecť cestovateľský koláč. Už pri prvom zadaní naplno zabodovala Timi, ktorá pred porotkyne priniesla „banánový travel cake“, ktorý si vyslúžil niekoľko hodnotení, všetky boli pozitívne: „Načančaný, dokonalý travel cake,“ začala porotkyňa Petra. Nielen vzhľad koláča ocenili obe porotkyne, aj chuť ich očarila, zvlášť flambované banány, ktoré pri príprave koláča použila. Naopak, prvá výzva sa nepodarila Luci, ktorá po nej zostala naozaj sklamaná. Jej citrusový koláč mal horšiu konzistenciu, ako zhodnotila porotkyňa Jožka, nevydaril sa ani korpus, ktorý zostal suchý.

zväčšiť Timi, Mirka a Luci vo finále sladkej šou. Foto: RTVS
pečie Timi, Mirka a Luci vo finále sladkej šou.

V technickej výzve sa, naopak, Timi darilo najmenej spomedzi súťažiacich. Indície na medovú tortu v technickej výzve odzneli z úst vlastníka originálnej receptúry, Gevorga Avetisyana. Ten spolu s porotkyňami výrobky aj hodnotil a Timi „poslal“ na posledné miesto. Jej medová torta nemala podľa poroty správnu chuť, ani správnu výšku. Prvé miesto pri medovej torte obsadila Mirka, chuť jej torty najviac zodpovedala originálu.

zväčšiť Timi vo finále sladkej šou, jej 3D  torta. Foto: RTVS
atimi Timi vo finále sladkej šou, jej 3D torta.

Najťažšia výzva tretej série bola kreatívna, v ktorej sa piekla trojposchodová torta na tému cestovanie. A Timi v nej predviedla, že titul „majsterka pekárka“ jej patrí zaslúžene. Torta s názvom „Cesta okolo sveta“ ohúrila porotkyne nielen vzhľadom – Timi v nej kombinovala bielu a čiernu farbu, ale aj čokoládovou bodkou v podobe glóbusu na vrchnej časti torty. Očarila aj bohatá kávová chuť či vláčne korpusy.

zväčšiť Finalisti 3. série šou Pečie celé Slovensko,... Foto: RTVS
sutaziaci tretej serie Pecie cele Slovensko 2 Finalisti 3. série šou Pečie celé Slovensko, spolu s moderátormi aj porotkyňami.

Tretia séria šou je síce „dopečená“, ale ešte pred jej skončením RTVS avizovala aj ďalšiu, štvrtú sériu. Ak chcete svoje cukrárske umenie predviesť pred kamerami ďalšej sladkej šou, máte ešte šancu sa prihlásiť. Registrácia na webovej stránke www.pecieceleslovensko.sk je otvorená do 12. decembra 2023 do polnoci.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pečie celé Slovensko #Timi Strnálová

+ Nenechávajte svoje myšlienky len pre seba, podeľte sa s niekým o nich.
Čas je cennejší ako peniaze, využite ho...

+ Dávajte pozor na oblečenie, nezabudnite si ráno pozrieť počasie.
Choďte stále dopredu, nezastavujte sa pred...