Nielen Koleník či Nikodým! Nacistickú uniformu si v Dunaji obliekal aj Juraj Bača. Z problémov, ktoré mu narobila, zostal nepríjemne zaskočený

Fanúšikom seriálového hitu Dunaj, k vašim službám určite neuniklo, že v niekoľkých epizódach 4. série sa v úlohe nemeckého vojaka predviedol Juraj Bača.

13.12.2023 00:00
Juraj Bača a Ján Mistrík v seriáli Dunaj, k... Foto:
Juraj Bača a Ján Mistrík v seriáli Dunaj, k vašim službám.
debata (5)

Diváci sa pred časom rozlúčili so štvrtou sériou seriálového hitu Markízy a už netrpezlivo čakajú na pokračovanie. To sa k nim dostane v januári.

Štvrtá séria bola zvlášť nabitá nielen udalosťami, ale aj novými postavami, ktoré viac či menej zasiahli do deja. Už v úvode štvrtej série sa predviedol aj herec a moderátor Juraj Bača, tvorcovia ho obsadili do úlohy nemeckého vojaka Jürgena. Pred kamerami si tak obliekal nacistickú uniformu, podobne ako jeho ďalší kolegovia – Ján Koleník, Martin Nikodým, Ján Slezák či Ján Mistrík.

zväčšiť Juraj Bača a Ján Mistrík v seriáli Dunaj, k... Foto: Markíza
vlcsnap-2023-10-17-10h32m28s419 Juraj Bača a Ján Mistrík v seriáli Dunaj, k vašim službám.

Aký bol jeho prvý pohľad do zrkadla v uniforme príslušníka SS? „V niečom veľmi desivý. Všetci históriu nejakým spôsobom vnímame, ale keď ju má človek takto na dosah, je o čosi autentickejšia a tým pádom strašnejšia,“ opísal pre Pravdu.

zväčšiť Ján Koleník v seriáli Dunaj, k vašim službám. Foto: Markíza
koleník ján Ján Koleník v seriáli Dunaj, k vašim službám.

Práve nacistická uniforma mu na sociálnej sieti spôsobila problémy, ktoré ho nepríjemne zaskočili. Fotku z kostymérne si zavesil, podobne, ako jeho kolegovia, na Instagram. „O pár dní mi zablokovali účet, prišlo mi varovanie z propagácie nenávistných myšlienok a nacizmu. Všetko som mal korektne označené aj s informáciou o nakrúcaní seriálu,“ vysvetľuje. Keďže išlo o jeho pracovný kostým, zostal nepríjemne prekvapený. „Bol by som rád, keby takto prísne Instagram vyhodnocoval aj skutočné šírenie nenávisti na sociálnych sieťach.“

zväčšiť Martin Nikodým a Ján Slezák v seriáli Dunaj, k... Foto: Markíza
nikodým Martin Nikodým a Ján Slezák v seriáli Dunaj, k vašim službám.

V úlohe nacistického dôstojníka Hansa Müllera sa pred kamerou Dunaja ukázal aj Martin Nikodým, ktorý sa pred seriálové kamery vrátil po dlhej prestávke. Rolu tak bral ako veľkú výzvu, zároveň chápal, prečo ho obsadili práve do úlohy nemeckého dôstojníka. „Áno, rozumel som tomu výberu, som blonďák s modrými očami,“ opísal s úsmevom a pridal aj príhodu, o ktorú sa postaral jeho kamarát z Nemecka. „Stretol som v Bratislave Mníchovčana, ktorý cestoval po Slovensku a jemu som sa pochválil tým, že hrám v seriáli nacistického dôstojníka.“ Keď mu ukázal fotografiu z Dunaja v uniforme, na svoju adresu si vypočul: „Človeče, ja som v Nemecku nevidel tak nemecky vyzerajúceho chlapa.“ (video nižšie)

Nikodým ako nacistický dôstojník v Dunaji: Bol som poriadne nervózny
Video
Jana Majeská v seriáli Dunaj, k vašim službám.
Zdena Studenková v seriáli Dunaj, k vašim...
+20Kristína Svarinská v seriáli Dunaj, k vašim...

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Dunaj #Martin Nikodým #Juraj Bača #k vašim službám

+ Nezabúdajte na poriadnu hydratáciu, vaše telo ju potrebuje.
Ukážte svoju zručnosť, ľudia si vás tak začnú viac...

+ Pravidelné cvičenie a zdravá strava posilnia vaše telo.
Nevzdávajte sa len preto, že toho máte pred sebou viac...