Hviezda Bridgertonu nakrútila film, ktorý by nerežíroval žiaden muž... stačí si vraj pozrieť prvú scénu, myslí si herečka

Zlom v jej kariére znamenala rola v seriáli Bridgerton z produkcie Netflixu. Herečka Phoebe Dynevor však potvrdila, že nebude len hviezdou jednej úlohy. Najnovšie exceluje v psychologickom trilleri Fair Play.

14.12.2023 10:00
Phoebe Dynevor Foto: ,
Herečka Phoebe Dynevor prišla na slávnostný večer v kreácii Louis Vuitton.
debata (1)

Britská herečka sa v nedávnom rozhovore pre magazín ELLE priznala k tomu, že keď dostala do rúk scenár, okamžite túžila získať aj úlohy hlavnej hrdinky Emily. Snímku premietli na festivale Sundance v Utahu a okamžite po projekcii sa mestom začali šíriť reči o výnimočnom výkone hlavných predstaviteľov. Ešte väčšia pozornosť ako na Aldena Ehlreicha sa však sústredila práve na Phoebe.

Oprah Winfrey a režisér Steven Spielberg Čítajte viac Jedna z najmocnejších žien Ameriky, ale na ÁNO od Spielberga čakala roky: Čo zmenilo názor slávneho režiséra?

Dynevor sa nebojácne zaoberá citlivými témami filmu a otvorene diskutuje o prepojení moderného feminizmu a tradičnej maskulinity. „Skutočne ma zaujímalo, ako sa moderný feminizmus stretáva s tradičnou maskulinitou,“ prezradila v interview herečka. „Áno, posúvame sa vpred, ale stále sú tu ľudia, ktorí sa držia tradičnej maskulinity. Nachádzame sa v tejto zvláštnej dobe s polarizujúcimi názormi a pocitmi, a to je to, čo robí rozprávanie tohto príbehu ešte vzrušujúcejším,“ vysvetlila.

Moderátorka a herečka Jameela Jamil v kreácii...
Herečka Eva Longoria na podujatí ELLE Women in...
+9Speváčka Jennifer Lopez na galavečere ELLE...

Podľa Dynevorovej stále neexistuje rodová rovnosť a stereotypy v spoločnosti a v jednotlivých profesiách sa búrajú ťažko. „Existuje množstvo príkladov. Neviem, či sa naozaj chcem podeliť o niektoré z nich. Byť ženou v tomto priemysle, začať pracovať vo veľmi mladom veku, vzťahy – myslím si, že každá žena bude mať spojenie s tým, čo vidí vo filme,“ uviedla Phoebe Dynevor.

Režisérka a scenáristka Chloe Domont (vľavo) a... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
2023 WIF Chloe Domont (vľavo) a herečka Phoebe Dynevor Režisérka a scenáristka Chloe Domont (vľavo) a herečka Phoebe Dynevor na spoločnom zábere.

Pod snímkou Fair Play je podpísaná režisérka a scenáristka Chloe Domont, ktorej ženský prístup je podľa hlavnej hrdinky zrejmý od prvej scény. Tá vyvolala medzi niektorými divákmi rozruch, podľa herečky je však celkom prirodzeným zachytením niečoho, čo by väčšina mužských režisérov odmietla. Hlavné postavy majú spolu sexuálny styk na toalete, keď si hrdinka uvedomí, že má menštruáciu. Scéna je však natočená tak, že pôsobí veľmi prirodzene a reakcie oboch hercov tiež.

Ema Müllerová Čítajte viac Keď som napísala o tom, čo ma trápi, ženy si vydýchli. Je dôležité cítiť, že problémy máme všetky, vraví Ema Müllerová

„Je okamžite zrejmé, že tento film nebol vytvorený mužom. Neexistuje žiadne poburovanie sa ani znechutené grimasy. S krvou sa narába ako s normálnou telesnou tekutinou,“ uviedla Dynover, ktorá takýto prístup považuje za osviežujúci. Aj to vraj pomohlo tomu, že sa darí naplniť úmysel filmu a tým bolo vymaniť sa z mužského pohľadu a vytvoriť príbeh, ktorý rezonuje najmä s ženami.

Keď som napísala o tom, čo ma trápi, ženy si vydýchli. Je dôležité cítiť, že problémy máme všetky
Video
Zdroj: TV Pravda

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #žena #burza #rodová rovnosť #rola #nakrúcania #Fair Play #Phoebe Dynevor #ženské témy

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...