Kto by to bol povedal? Kovalčikovej či Kavaschovej nedal šancu, vo vianočnom špeciáli sladkej šou všetkých prevalcoval moderátor...

O sladký titul vianočného majstra pekára zabojovali v dvoch výzvach v nedeľu večer známe tváre.

18.12.2023 07:46
pečie celé slovensko Foto:
Speváčka Katarína Koščová, moderátor Martin Nikodým, herečky Dominika Kavaschová a Jana Kovalčiková, herec a scenárista Andy Kraus a herec a zabávač Peter Marcin sa v stane pobili o titul vianočného majstra pekára.
debata (3)

Speváčka Katarína Koščová, moderátor Martin Nikodým, herečky Dominika Kavaschová a Jana Kovalčiková, herec a scenárista Andy Kraus a herec a zabávač Peter Marcin sa v nedeľu večer pobili o titul vianočného majstra pekára. Vo vianočnom špeciáli nepripravovali tri, ale len dve súťažné výzvy. Technická výzva znela včelie úliky, zadaním kreatívnej výzvy bola vianočná roláda. Po splnení oboch zadaní Jožka Zaukolcová a Petra Tóthová napokon vyhlásili vianočného majstra pekára, ktorým sa stal moderátor Martin Nikodým. Dámy tak zo súperenia obišli naprázdno.

zväčšiť Martin Nikodým sa tešil z titulu vianočný... Foto: RTVS
Nikodým Martin Nikodým sa tešil z titulu vianočný majster pekár.

Včelie úliky preverili, ako vedia známe tváre pracovať s receptom. Výzvu pre nich zvolila porotkyňa Jožka, ktorá upozornila aj na možné problémy pri ich príprave. „Hmota, z ktorej budú pekári tvarovať úliky, musí mať správnu konzistenciu a formičky si musia súťažiaci dobre vysypať kakaovým práškom a práškovým cukrom,“ prezradila. Práve hmota niektorých naozaj potrápila a ich výrobky tak nemali správny tvar a na tanieri na prvý pohľad pôsobili deformovane. Na nie ideálny tvar úlikov doplatil Andy Kraus či Katarína Koščová, ktorí obsadili v tejto výzve posledné miesta. Naopak, zadaním príjemne prekvapila Jana Kovalčiková, ktorá si vyslúžila pochvalu za pekný tvar úlikov či výborný krém. Ešte o čosi viac však zabodoval v technickej výzve Martin Nikodým, ktorý obsadil prvú priečku. „Takto majú vyzerať včelie úliky na Vianoce,“ ocenila jeho prácu Jožka Zaukolcová.

Poznáte včelie úliky? Na čo si dať pozor podľa Jožky Zaukolcovej?
Video
Zdroj: RTVS

Kreatívna výzva znela vianočná roláda a pri nej už mohli známe tváre postupovať podľa vlastných receptov, ich výrobky museli splniť len jednu podmienku – ich dĺžka nesmela byť kratšia ako 20 centimetrov.

Martin Nikodým a jeho rodinná orechová roláda.
Jana Kovalčiková a jej roláda vianočné poleno.
+3Andy Kraus a jeho roláda Kuba rez.

Andy Kraus previedol Kuba roládu, v ktorej hral hlavnú rolu banán, Peter Marcin pripravil bezlepkovú orechovú roládu, ktorá sa u poroty stretla s pozitívnymi hodnoteniami. Dominika Kavaschová stavila na svieže chute fresh rolády, ktoré porota ocenila dobrým hodnotením. Ukážkovo zrolovanú kávovú roládu predviedla speváčka Katka Kočšová. Menej vydarený výrobok s názvom vianočné poleno porote predviedla Jana Kovalčiková, ktorej dezert nemal správnu konzistenciu. Na plnej čiare opäť zabodoval Martin Nikodým, ktorému sa podarila rodinná orechová roláda s citrónovou príchuťou, pri ktorej očarilo aj nádherné zdobenie. Chuť rumu, orechov a citrónov obe porotkyne nadchla. Bol to tak práve moderátor Martin Nikodým, ktorý nechal vo vianočnom špeciáli za sebou súťažiace dámy aj kolegov a v závere sa tešil z titulu vianočný majster pekár.

Timi a jej tsunami torta s názvom Tatranský...
Bento torta (miniatúrka tortička) od Timi.
+6Timi a jej cannoli  dezert s názvom "Talianska...

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #Martin Nikodým #Pečie celé Slovensko

+ Zamyslite sa nad životom a sami prídete nato, čo by ste mali zmeniť.
Niekedy niečo jednoducho nejde, vtedy je...

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké výsledky.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, bude to tak najlepšie...