Štrajk hercov v Amerike? Vrátila som sa domov a pracovala tu. Ale príjmy v Európe sú o dosť nižšie, priznala Katarína Morháčová

Slovenská herečka Katarína Morháčová sústredila svoju profesionálnu kariéru predovšetkým do Ameriky. Nedávny štrajk hercov zasiahol aj do jej života.

28.12.2023 07:30
Katarína Morháčová Foto:
Slovenská herečka Katarína Morháčová na premiére filmu Ideme na teambuilding, ktorý príde v januári aj do slovenských kín.
debata

Rodáčka z Bratislavy, ktorá vyrastala v Banskej Bystrici, prezradila počas nedávnej návštevy relácie Ide o nás, že po ohlásení štrajku sa vrátila domov na Slovensko. „Tým, že som v únii hercov a pracujem len na projektoch, ktoré sú napísané scenáristami, ktorí sú tiež združení v únii a ktorí tiež štrajkovali, bola som odrazu bez práce,“ prezradila pre Pravdu.

Katarína Morháčová Čítajte viac Herečkou v Amerike? Katarína Morháčová uspela. Začala v bare a popri hraní mala dve brigády, dnes sa už o zajtrajšok nebojí

„Zhodou náhod sa môj brat v lete ženil a tak som sa vrátila sem. Mám agentúru aj v Prahe a oni mi ponúkli, aby som tu zostala. Nakrúcala som na Slovensku a mala som nejakú prácu aj v Španielsku a v Ríme. Takže nudiť som sa nenudila a keď som sa teraz vrátila do Los Angeles, mnohí kolegovia obdivne hovorili, vav, ty si sa nezastavila. Môj herecký sval bol stále v činnosti,“ vysvetlila Morháčová pre divákov Ide o nás (viac nižšie vo videu).

Dlho som hrala len aupairku alebo prostitútku, na iné úlohy som si musela počkať
Video
Zdroj: TV Pravda

Jedna vec je však v porovnaní s americkým filmovým a televíznym priemyslom podľa nej odlišná. „Príjmy v Európe sú úplne iné ako v Amerike, takže som finančný rozdiel pocítila,“ podotkla Katarína Morháčová, ktorá sa nedávno zúčastnila aj na slávnostnej premiére nového filmu Ideme na teambuilding.

štrajk hollywood Čítajte viac Hollywoodski herci dosiahli so štúdiami predbežnú dohodu o ukončení štrajku

V komediálnej snímke v česko-slovenskej koprodukcii si zahrala po boku kolegýň a kolegov ako Petra Polnišová, Jakub Prachař či Vojta Kotek. Do slovenských kín príde snímke v prvej polovici januára.

Herečka Katarína Morháčová navštívila redakciu...
Slovenská herečka Katarína Morháčová, ktorá...
+15Herečka Katarína Morháčová na párty Unicredit...
Jakub Prachař a Sara Sandeva na pražskej...
 Jakub Prachař a  Vojtěch Kotek na pražskej...
+5Anna Polívková  na pražskej premiére  filmu...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #herectvo #nakrúcanie #Katarína Morháčová #Ideme na teambuilding

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...