Krásna manželka, vášnivá osudová láska a to nie je všetko... Gézovi v Čase nádejí skríži cestu aj táto známa herečka

V nedeľu večer sa diváci stretli s postavami Času nádejí, seriálovej novinky RTVS.

09.01.2024 00:00
Cas nadeji svadby Foto:
Daniel Žulčák a Dominika Morávková-Zeleníková v seriáli Čas nádejí.
debata

Dej prvej časti sa točil okolo mladého Gézu Violu, ktorého život budeme sledovať v nasledujúcich siedmich epizódach. Stvárňuje ho herec Daniel Žulčák.

Katarína Krajčovičová Čítajte viac Pozrite na jej premenu! Na Vianoce zažiarila v Troch zlatých dukátoch, teraz prichádza v celkom inej podobe. V seriálovej novinke RTVS

„Géza má podnikavého ducha a chce zabehnuté veci meniť, v čom mu bráni jeho otec. Nastávajú však historické zmeny a on odchádza do vojny,“ približuje osud svojej postavy. Už v prvej časti mu do života výrazným spôsobom zasiahnu dve ženy – so susedkou Rózou (Dominika Morávková-Zeleníková) sa ožení, hoci ju nemiluje a druhá, Vesna (Viktória Jurištová), sa stane jeho osudovou láskou. Géza však o ňu prichádza už na konci prvej časti.

zväčšiť Vesna (Viktória Jurištová) v seriáli Čas nádejí. Foto: RTVS
Viktória Jurištová Vesna (Viktória Jurištová) v seriáli Čas nádejí.

„S Rózou má Géza veľmi špecifický vzťah, zostáva s ňou aj napriek tomu, že ju nemiluje. Postará sa o ňu aj o ich spoločného syna. O Vesnu príde, ale cestu mu skríži ďalšia žena (Judit Pecháček), ktorá mu ju vzhľadovo veľmi pripomína,“ prezrádza náznak milostného trojuholníka, ktorý sa k divákom dostane v ďalších epizódach.

zväčšiť Judit Pecháček  v seriáli Čas nádejí. Foto: RTVS
Judit Pecháček Judit Pecháček v seriáli Čas nádejí.

Žulčáka diváci poznajú zo seriálu Vlci televízie JOJ, v ktorom si zahral hlavnú mužskú rolu, objavil sa aj v Kukučke, Divokých koňoch či Meste tieňov. Novinka RTVS je však pre neho výrazne odlišný projekt od tých predošlých. „Nakrúcanie sa veľmi podobalo filmovej výrobe, na projekt sme mali omnoho viac času. Seriál je zaujímavý tým, že ide o dobovku, v ktorej sa presúvame o 100 rokov dozadu. Tým pádom je aj reč trocha iná, snažíme sa prispôsobiť dobe, v ktorej sa dej odohráva,“ opísal. Pred kamerami diváci uvidia vyše 35 rokov jeho života, od 25-ročného mladíka až po 60-nika. "Sledovať premenu hlavného hrdinu a jeho starnutie bude pre diváka takisto zaujímavé,“ dopĺňa.

zväčšiť Róza (Dominika Morávková-Zeleníková) v seriáli... Foto: RTVS
Dominika Morávková-Zeleníková Róza (Dominika Morávková-Zeleníková) v seriáli Čas nádejí.

Novinkou boli pre herca aj vojnové scény, na ktorých pracovala takmer stovka ľudí. „Pri natáčaní vojnových či masových scén bolo na pľaci vyše osemdesiat ľudí, niečo také som ešte nezažil. K divákom sa síce dostane osem častí seriálu, ale my sme prácu vnímali tak, akoby sme natočili štyri filmy. Bol to pre mňa obrovský zážitok, aj enormný objem práce. Celkovo sme na nakrúcaní strávili asi desať mesiacov,“ opisuje. Za fyzicky náročnejší výkon označil práve vojnové scény, hoci… „Áno, plazili sme sa a váľali v blate celé hodiny, ale v porovnaní s tým, čo museli vojaci prežívať v realite, je to len ťažko predstaviteľné.“

zväčšiť Daniel Žulčák v seriáli Čas nádejí. Foto: RTVS
Daniel Žulčák Daniel Žulčák v seriáli Čas nádejí.

Prvá časť pritiahla k televíznym obrazovkám vyše pol milióna divákov. Podobné čísla dosahuje aj dobový seriál Dunaj, k vašim službám televízie Markíza. Historické fakty sviežo namixované s napínavými vzťahovými zápletkami tak majú divákom čo povedať. „My, Slováci, veľmi rýchlo zabúdame na dejiny, ktoré máme za sebou. Treba si ich pripomínať a fakt, že po niečom takom je práve teraz dopyt, je len a len dobrý. Musíme mať na mysli, čo sa dialo, v akej dobe sme žili, aby sme sa do nej nedostali znova,“ dodáva na záver Žulčák.

Dominika Morávková hrá v novom seriáli
Video
Populárna herečka o svojej novej úlohe aj o hudbe a rodine / Zdroj: TV Pravda
Daniel Žulčák v seriáli Čas nádejí.
Katarína Krajčovičová ako Irena v seriáli Čas...
+15Martin Šalacha a Daniel Žulčák v seriáli Čas...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Žulčák #Dominika Morávková-Zeleníková #Judit Pecháček #seriál Čas nádejí

+ Dávajte pozor na oblečenie, nezabudnite si ráno pozrieť počasie.
Choďte stále dopredu, nezastavujte sa pred...

+ Vyvážená strava a dostatok vody sú základom dobrého zdravia.
Investovanie času do finančného vzdelávania sa...