Keď vyjdem z mojej bubliny, prekvapí ma, aké nehostinné prostredie tu máme. Ale stále verím, že Slováci sa zmenia, hovorí Evelyn

O Evelyn Kramerovej nie každý vie, že ako dieťa žila niekoľko rokov so svojimi rodičmi v Amerike. Čo jej krajina dala a čím sa zaslúžila o to, ako Evelyn uvažuje dnes?

24.01.2024 00:00
debata (29)
Amerika mi dala do života veľkú otvorenosť, hovorí Evelyn Kramerová
Video
Zdroj: TV Pravda

„Ako dieťa som bola exponovaná množstvu rôznorodosti, iných ľudí, národností, kultúr, farieb pleti. A tým, že – aspoň ja ako dieťa – mám takú spomienku, že devädesiate roky a všetko bolo otvorené a všetci sme sa tam cítili prijatí. Nerozumiem rasizmu, homofóbii a tak ďalej, pretože som tam bola a nikdy to nebolo, že a henten prišiel odtiaľ a šuškanie. Všetci sme boli odniekiaľ inokadiaľ a všetci sme boli prijatí,“ uviedla Evelyn Kramerová v relácii Ide o nás.

672433421 Čítajte viac Slušní muži sú ako červené auto, hovorí Evelyn Kramerová. Keď veríte, že sa objaví, príde. Mám šťastie na džentlmenov

Populárna komička a tiež hlas najpočúvanejšieho slovenského podcastu Jau… PS: To bolelo hovorí o otvorenosti, ktorej ju život v inej krajine naučil. „Amerika mi dala do života veľkú otvorenosť. Nemať strach z iných ľudí, pretože si myslím, že presne to je čo, čo ľudia, ktorí sú rasistickí alebo homofóbni, majú. Strach. Ale myslím si, že sa nemusia báť,“ skonštatovala.

zväčšiť Herečka Evelyn Kramerová. Foto: Profimedia
753509995 Herečka Evelyn Kramerová.

Na Slovensku máme podľa nej čo zlepšovať. „Som v bubline ľudí, ktorí bojujú za veci, za ktoré bojujem aj ja. Za slobodu, za to, že môže byť, kto chce, aký chce, pokiaľ nenabúravame hranice iného človeka. A bojím sa a som až prekvapená, keď vyjdem z tej bubliny mojej rodiny, mojich priateľov, aké veľmi nehostinné prostredie tu dokáže byť,“ vysvetlila svoj pohľad Evelyn. „Máme čo robiť, ale ja strašne verím, že to dokážeme (zmeniť). Dúfam,“ dodala v relácii, ktorú si celú môžete pozrieť vo videu vyššie.

Moderátorka, herečka a komička Evelyn Kramerová.
SOWA má za sebou štvrtý ročník.
+22Petra Polnišová a Evelyn na premiére komédie...

Evelyn sa objavila aj v novej slovenskej komédii Ideme na teambuilding, ktorú už v slovenských kinách videlo viac ako 100-tisíc divákov. Účinkuje v nej aj so svojou kamarátkou a kolegyňou zo spomenutého podcastu Petrou Polnišovou či s hercami ako Vojta Kotek, Jakub Prachař, Alexander Bárta či Richard Autner.

© Autorské práva vyhradené

29 debata chyba
Viac na túto tému: #rasizmus #Amerika #detstvo #prostredie #homofóbia #otvorenosť #Evelyn #Evelyn Kramerová

+ Nezabúdajte na odpočinok, váš organizmus si ho zaslúži.
Šikovnosť je vaša silná stránka avšak pozor komu ju...

+ Je ten správny čas zamyslieť sa nad svojou životosprávou.
Nespoliehajte sa sami na seba, nikto za vás vašu prácu...