Jeho tvár poznačila zriedkavá choroba, roky bojuje proti šikane ľudí s deformáciami. Britský herec teraz exceluje v novom filme

Premiéra novinky A Different Man na filmovom festivale Sundance sa spájala s očakávaniami. Prvé reakcie kritikov hovoria o vydarenom počine, pod ktorým je podpísaný režisér a scenárista Aaron Schimberg.

24.01.2024 12:30
Adam Pearson Foto: ,
Britský herec Adam Pearson stvárnil hlavnú rolu vo filme A Different Man.
debata

Bez ústredných hrdinov by však snímka, ktorá spája v sebe prvky psychologického trilleru a čiernej komédie, neoslovila plnou silou. Do hlavných úloh obsadili rumunsko-amerického herca Sebastiana Stana (známeho z viacerých filmov zo série marvelovských snímok) a tiež britského herca, moderátora a aktivistu Adama Pearsona.

Lindsay Lohan na premiére projektu Mean Girls Čítajte viac Dva zábery a rozdiel 20 rokov: Ako sa zmenila hrdinka kultovej komédie Lindsay Lohan? Na premiére sa zmena nedala prehliadnuť

Zatiaľ čo Stan pre časť úlohy absolvoval hodiny v maskérni, aby vyzeral ako jeho britský kolega, tridsaťdeväťročný Pearson trpí zriedkavým ochorením, takzvanou Recklinghausenovou chorobou, tiež známou ako neurofibromatóza typu 1 (NF1). Ide o genetické ochorenie, ktoré postihuje najmä centrálny a periférny nervový systém, kožu a ďalšie tkanivá.

Zľava: Aaron Schimberg, Sebastian Stan, Renate...
Herec Adam Pearson (vľavo) a herec a režisér...
+4Britský herec Adam Pearson stvárnil hlavnú rolu...

Adam pochádza z dvojčiat a aj jeho brat Neil trpí ochorením, u každého sa však prejavuje inak. Hercovi a moderátorovi, ktorý vyštudoval obchodný manažment na univerzite v Brightone, tvorba nezhubných nádorov, ktoré súvisia s jeho diagnózou, zmenila tvár.

zväčšiť Zľava: Aaron Schimberg, Sebastian Stan, Renate... Foto: SITA/AP, Charles Sykes
2024 Sundance Film Festival - "A Different Man" Zľava: Aaron Schimberg, Sebastian Stan, Renate Reinsve a Adam Pearson uviedli triller s komediálnymi prvkami A Different Man.

Ako viackrát priznal v rozhovoroch, počas celého detstva bol pre svoj vzhľad šikanovaný a aj preto sa dnes už ako známa osobnosť britského umeleckého a televízneho sveta angažuje v projektoch na prevenciu a zastavenie šikany voči osobám s deformáciami.

Diana Cecil, English Heritage Čítajte viac Skrášľujúce filtre nepriniesli sociálne siete: Dôkazom je stáročný obraz vychýrenej krásky, jej skutočná podoba bola...

Vo filme A Different Man získal jednu z najdôležitejších úloh, ale nejde o jeho debut. Ten absolvoval v snímke Under the skin z roku 2013 po boku Scarlett Johanssonovej. V novom filme si zahral aj po boku herečky Renate Reinsve. Režisérom je Aaron Schimberg. Film A Different Man vstúpi aj do festivalovej súťaže v najblžšom ročníku filmového festivalu Berlinale, ktorý sa začne už o pár dní.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #novinka #šikana #diagnóza #Sebastian Stan #genetické ochorenie #Adam Person

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...