Vinczeovej láska k umeniu šla na druhú koľaj: Ale dieťa je tiež umelecké dielo, hovorí a plánuje, čo všetko chce dobehnúť

Umenie má rada a dlhé roky je s ním v úzkom kontakte. Ako divák a konzument, ale tiež ako sprievodkyňa slávnostného vyhlásenia cien za umenie.

06.02.2024 00:00
Moderátorka Adela Vinczeová. Foto:
Moderátorka Adela Vinczeová.
debata (1)

Slovenská moderátorka Adela Vinczeová sa aj pred pár dňami objavila v priestoroch Slovenskej národnej galérie, aby pomohla s odovzdávaním cien v šiestich hlavných a šiestich juniorských kategóriách. Priznala sa následne pre Pravdu, že posledný rok sa jej kontakt s umením a návštevy rozličných podujatí museli prispôsobiť prírastku v rodine.

cntbu-2023  Adela Vinczeová Čítajte viac Zaseknutá vo vetre: Vinczeová ako múza umeleckého večera predviedla šaty, ktoré ju dojímali. Kultúra dnes? Je v dobrom stave, odkázala

„Určite sa k umeniu vrátim, keď sa budeme vedieť vyskladať s manželom, ktorý je tiež veľa preč,“ vysvetlil. „Som väčšinou večer doma s dieťaťom. Za čo som tiež vďačná a tiež je to umelecké dielo, z ktorého sa teším a ktoré pozorujem. A tiež je umenie niekedy to zvládať,“ pokračovala s typickým humorom Vinczeová.

Moderátorka Adela Vinczeová v kreácii od... Foto: Nadácia Tatra banky
cntbu-2023 Adela Vinczeová Moderátorka Adela Vinczeová v kreácii od Martina Hrču na vyhlásení cien za umenie v roku 2023.

Dodala, že jej chýba predovšetkým divadlo, do ktorého chodila často a pravidelne. Už teraz má v pláne pozrieť si predstavenie Deti, za výkon v ktorom získala sošku Kamila Magálová. „Veľmi sa mi páči spolupráca Dana Majlinga a Michala Vajdičku. Predstavenie Bál som videl niekoľkokrát, takže by som v tom rada pokračovala. Deti sú určite v poradí,“ komentovala Adela, ktorá vymenovala aj ďalší plán svojich tipov. Ktoré môžu byť aj tipmi pre vás.

Dieťa je ako umelecké dielo. Pozorujem ho a teším sa z neho
Video
Zdroj: TV Pravda

„Zaujala ma kniha Niekto sa nájde od Duša Martinčoka aj Gemer: Deň prvý od Dana Majlinga. Zaujal ma animovaný film, pretože to je samostatná kategória filmárskej tvorby. A sama by som veľmi chcela vidieť film Šťastný človek, pretože ma zaujíma ten veľmi pokojný a odstupový pohľad na tému, ktorá je tak prehadzovaná z názoru na názor ľuďmi, ktorí o tom nič netušia. Chcela by som dostať vhľad, ktorý je nezaťažený názorom. A myslím si, že to ten film prináša,“ naznačila o diele Soni G. Lutherovej, ktorá bola tiež nominovaná. Rozhovor s ňou a hlavným protagonistom Marvinom Horvathom si môžete pozrieť nižšie.

Moderátorka Adela Vinczeová sa vracia do poroty... Foto: TV Markíza
Adela Vinczeová Moderátorka Adela Vinczeová sa vracia do poroty Let's Dance.

Adela Vinczeová aj s manželom Viktorom sa objavia aj v blížiacej sa sezóne tanečnej šou Let's Dance. Televízia Markíza už odtajnila prvé vizuály, ktoré prekvapia azda aj tým, že takto vyzerajúce celebrity by ste si s tanečnou súťažou nespojili.

Rozhovor s tvorcami filmu Šťastný človek
Video
Zdroj: TV Pravda

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #divadlo #starostlivosť #umenie #Adela Vinczeová #tipy a rady

+ Pravidelné cvičenie a zdravá strava posilnia vaše telo.
Nevzdávajte sa len preto, že toho máte pred sebou viac...

+ Čerstvé ovocie a zelenina vám dodajú potrebnú energiu.
Čím skôr si prácu urobíte, tým skôr budete mať čas len...