Patrick Duffy oslavuje 75! Keď mu rakovina vzala manželku, v ďalšiu lásku neveril. Dnes je šťastný a zamilovaný do kolegyne

Patrick Duffy, rodák z Townsendu v americkej Montane, si spočiatku privyrábal ako sa dalo, napríklad ako tesár a maliar izieb. 17. marca oslavuje 75 rokov.

17.03.2024 00:00
Patrick Duffy Foto:
Patrick Duffy a jeho partnerka Linda Purl.
debata

Americký herec Patrick Duffy, narodený 17. marca 1949, je známy z rôznych televíznych produkcií. Preslávil sa najmä ako Bobby Ewing zo seriálu Dallas, ktorý pred rokmi k obrazovkám lákal milióny divákov. Duffy účinkoval tiež v sitcome Krok za krokom, kde si zahral otca početnej rodiny Franka Lamberta alebo v seriáli Báječní a bohatí.

Dallas sa v americkej televízii prvýkrát vysielal v roku 1978. Za 13 rokov si sága naftárskeho rodu Ewingovcov z ranča Southfork získala veľkú popularitu a to aj medzi slovenskými divákmi. V roku 2012 sa potom na obrazovkách objavila dlho očakávaná nová séria seriálu, v ktorej sa úlohy najväčšieho sympaťáka zhostil opäť Duffy. Seriál Dallas si vyslúžil niekoľko ocenení a početné nominácie na Zlaté glóbusy a na ceny Emmy.

zväčšiť Hereckí kolegovia - Patrick Duffy a Larry Hagman. Foto: SHUTTERSTOCK
Patrick Duffy a Larry Hagman Hereckí kolegovia - Patrick Duffy a Larry Hagman.

Duffy, rodák z Townsendu v americkej Montane, si spočiatku privyrábal ako sa dalo, napríklad ako tesár a maliar izieb. Zlom prišiel po tom, čo vyhral kasting na Bobbyho. V roku 1986 prišiel Duffy o oboch rodičov, ktorí boli zastrelení pri ozbrojenom prepadnutí. „Strašne ma to poznamenalo, na druhej strane som si uvedomil, že život musíme chápať ako večný,“ povedal k tragickej udalosti herec.

 Patrick Duffy ná zábere z roku 1978.
Patrick Duffy na zábere z roku 1993.
+5Hereckí kolegovia - Patrick Duffy a Larry Hagman.

V roku 2017 ovdovel po tom, čo jeho manželka, baletná tanečnica Carlyn Rosser, podľahla rakovine. Ako naznačil pre magazín People, nemyslel si, že ešte niekedy stretne lásku, no život ho poučil, že nič nie je nemožné.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Patrick Duffy (@therealpduffy)

V roku 2020 potvrdil pre americké médiá nový vzťah. Jeho vyvolenou sa stala o pár rokov mladšia kolegyňa, herečka Linda Purl, ktorú dobre poznajú najmä americkí diváci zo seriálového hitu Šťastné dni. Ako vtedy herec prezradil, všetko sa udialo počas pandémie, keď sa herecká dvojica ocitla v jednom spoločnom textovom čete medzi kamarátmi a kolegami. To, čo sa začalo ako hromadná konverzácia priateľov udržiavajúcich sociálny kontakt počas pandémie, prerástlo do intímnej konverzácie dvoch ľudí a následne po uvoľnení opatrení aj do ich stretávania sa. Dvojica je spolu dodnes, herec sa spokojnými zábermi s partnerkou často chváli na sociálnej sieti.

zväčšiť Patrick Duffy a jeho manželka  Carlyn Rosser,... Foto: Profimedia
Patrick Duffy Patrick Duffy a jeho manželka Carlyn Rosser, ktorá zomrela v roku 2017.

Duffy má s Carlyn Rosser dvoch synov. Pod jej vplyvom konvertoval k budhizmu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Patrick Duffy

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...