Maštalír a Bebjak exkluzívne pre Pravdu: Filmári sú kronikári. Pri dôležitých témach môžu spoločnosti pomôcť

Režisér Peter Bebjak a herec Tomáš Maštalír navštívili redakciu Pravdy a v štúdiu televízie TA3 vznikol exkluzívny rozhovor.

03.04.2024 07:02
debata (5)
Maštalír a Bebjak exkluzívne o Smršti: Filmári sú kronikári, spoločnosti môžu pomôcť
Video
Zdroj: TV Pravda

Do kín vstupuje vo štvrtok novinka Smršť, na ktorej Bebjak s Maštalírom pracovali. Mysteriózny triller, ktorý sa však postupne ukazuje byť viac psychologickou a vzťahovou drámou, vznikol podľa knihy Jozefa Kariku. Iba na ňu vľak voľne nadväzuje. Podľa Bebjaka bola tým pádom pre neho ako scenáristu zodpovednosť ešte väčšia.

Herečka Anna Geislerová na návšteve v redakcii Pravdy. Čítajte viac Som očkovaná odhaliť manipuláciu aj zastrašovanie, vraví Anna Geislerová. Strach uznávam iba, ak je užitočný

„Jozef Karika nám dovolil dovolil z knihy vybrať pre nás tie najdôležitejšie veci a dosadiť ich do príbehu, ktorý sme vytvorili – teda vzťahu manželov, ktorí prichádzajú do kúpeľov. Podľa toho, ako sa mení počasie sa mení aj vzťah medzi nimi, nastáva kríza a všetko sa to zaobalí do jednej veľkej Smršte. Životnej aj prírodnej. Dôležité je, že hoci nám dáva autor voľnú ruku, ako bude reagovať na výsledok. A keďže sa Jozefovi Karikovi výsledok páčil, považuje ho za veľmi dobrý – o to je jednoduchšia práca pre nás, pretože nemusíme bojovať s autorom a obhajovať svoje videnie jeho knihy,“ uviedol na margo tvorby scenára, ktorý vytvoril aj s Petrom Balkom.

zväčšiť Režisér a scenárista Peter Bebjak (vľavo) a... Foto: Robert Hüttner, Pravda
Režisér a scenárista Peter Bebjak (vľavo) a herec Tomáš Maštalír. Režisér a scenárista Peter Bebjak (vľavo) a herec Tomáš Maštalír.

Tomáš Maštalír si pod taktovkou Bebjaka zahral opäť – je to už ich deviaty projekt, ktorý diváci – či už filmoví alebo televízni – môžu vidieť. Pýtali sme sa teda aj otázky na margo ich dlhoročnej spolupráce. Tomáš Maštalír hovoril o svojom vzťahu k mysterióznemu žánru či o tom, aké dôležité je pre neho sa stretnúť s divákmi. Nevyhli sme sa ani téme angažovanosti a zachytávaniu spoločenskej situácie či neprávosti v spoločnosti prostredníctvom filmových a televíznych diel. Viac si už pozrite v relácii vyššie.

thumbnail titulna fotografia, pr, nepouzivat Čítajte viac Na plátna prichádza slovenský triler Smršť, nové animáky i strašidelné horory

V súvislosti s filmom Smršť navštívila redakciu Pravdy aj česká herečka Anna Geislerová. Opäť to však zďaleka nebol „iba“ filmový rozhovor. Viac vo videu nižšie.

Mám tri deti a točím filmy, ide oboje, hovorí Anna Geislerová. Žiada si to aj obete, ale robíme ich všetci
Video
Zdroj: TV Pravda

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Politika #spoločnosť #Jozef Karika #Tomáš Maštalír #filmár #mysteriózny scenár #Peter Bebjak #kronika

+ Zamerajte sa na potraviny, ktoré podporujú vaše zdravie.
Nenechávajte všetko na pleciach kolegov, keď treba,...

+ Každý na vás vidí, že niečo nie je v poriadku, je na čase urobiť zmenu.
Ak niečo neviete, spýtajte sa niekoho na...