Hrať vo filme o Mikulášovi Černákovi? Niektorí kolegovia by do toho nešli, hovorí čerstvý víťaz Slnka v sieti Hološka. Ale pre herca má byť vesmír široký

Za jeho stvárnenie hlavnej postavy v čiernohumornej komédii Invalid mu ďakujú nadšení diváci na ulici či v električke. Herca Gregora Hološku v piatok večer ocenila aj Slovenská filmová a televízna akadémia.

27.04.2024 08:55
Gregor Hološka Foto:
Herec Gregor Hološka je najlepší herec v hlavnej úlohe - Slnko v sieti získal za snímku Invalid.
debata (1)

Hološka si zo slávnostného večera odniesol domov sošku Slnko v sieti ako najlepší herec v hlavnej úlohe, pre Pravdu priznal, že vníma tento moment ako zúročenie a jeden z vrcholov práce na filme v réžii Jonáša Karáska. „Kým prišiel dnešný deň, odvtedy to prešlo mnohými peripetiami. Jedna fáza, že boli kiná, potom sa to dostalo na Netflix, myslím, že aj na YouTube sme boli. Po tento moment Invalid získal už niekoľko cien a ja to vnímam ako obrovskú radosť, satisfakciu a mnohonásobne zúročenú prácu,“ komentoval pre TV Pravda.

Za Invalida mu ďakujú na pumpe aj v električke, Hološka triumfoval aj na Slnku v sieti
Video
Zdroj: TV Pravda

Tešia ho aj reakcie divákov, dokonca sa často stretáva s tým, že ho niekto pristaví na ulici, v električke, či dokonca na benzínovej pumpe. „Je to dôkaz, že film rezonuje a nejakým spôsobom koluje v spoločnosti,“ uviedol.

Dana Droppová s cenou Slnko v sieti Čítajte viac Ospravedlnenie pre Čaputovú aj dojemný príhovor Dany Droppovej. Slnko v sieti 2024 sa nieslo v duchu občianskej angažovanosti

Hološku už čoskoro diváci uvidia aj vo filme MIKI v réžii Jakuba Kronera, príbeh sa sústreďuje na život mafiánskeho bossa Mikuláša Černáka v podaní Milana Ondríka. Hološka stvárnil jedného z jeho blízkych spolupracovníkov. „Pozvali ma na kasting, hodil som sa na tu postavu a ako herec som to vnímal ako zaujímavú výzvu. Pre herca má byť vesmír široký,“ vysvetlil obsadzovaný herec.

Herečka Natália Germáni s manželom Martinom...
Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana...
+78Herec Daniel Fischer bol nominovaný za výkon vo...

Na tvorbu snímky počul aj kritické reakcie či obavy z toho, že by film mohol Černáka stavať do pozitívneho svetla. Čo si myslí o tom a ako vníma prácu na filme Miki si pozrite vo videu vyššie.

JZEM5205 Čítajte viac V saku a bez neho... vidíte ten rozdiel? Herec Ondrík na premiére napol bicepsy, je z neho hotový hollywoodsky akčný hrdina

Na cenách Slnko v sieti snímka Invalid triumfovala aj ako Najlepší film a získala cenu od divákov či sošku pre najlepšieho režiséra. Darilo sa však aj snímkam Úsvit, Slúžka alebo televíznemu miniseriálu Matematika zločinu. Viac čítajte na Kultura.pravda.sk. O prejave režiséra Petra Bebjaka sa dočítate aj na Mediaklik.sk.

Cenu od kolegov si vážim, ale ešte viac sa ma dotkla každá divácka odozva, hovorí Dana Droppová
Video
Zdroj: TV Pravda

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #invalid #Slnko v sieti #Gregor Hološka #Miki

+ Mali by ste sa viac usmievať, potrebujete emocionálnu sebadôveru.
Nehovorte ľuďom okolo seba ako majú pracovať,...

+ Verte svojej intuícii, hovorí vám správne len sa treba naštartovať.
Všetko sa vám splní tak, ako ste si...