Libuše Šafránková zostúpila z piedestálu do seriálu

Herečka Libuše Šafránková, v civile manželka Josefa Abrháma, nežná Barunka z Babičky, rozkošná Popoluška, matka Kvída z filmu Báječné léta pod psa, Klára z Kolju, odohrala desiatky postáv pred kamerou i na javisku.

17.09.2012 08:00
Libuše Šafránková Foto:
Herečka Libuše Šafránková.
debata

Patrí k ženám, ktoré sú sexi a zároveň majú detskú tvár. Jej nevinnosť však nie je hraná, svedčí o tom aj spôsob života, aký vedie – jej manželstvo je bez škandálov, dištancuje sa od bulváru. Vyberá si len úlohy na úrovni a podstatnú časť hereckého života strávila v intelektuálnom Činohernom klube.

Hrala aj v Národnom divadle. Neskôr sa aj s manželom uzavreli pred verejnosťou, nechcú nové úlohy, nechcú poskytovať rozhovory. A predsa urobila Libuše Šafránková výnimku a zostúpila z výšin svojej uzavretosti a zdržanlivosti, aby si zahrala v novom seriáli Gympl. Filmársky svet to považuje priam za zázrak, hoci Šafránková berie svoj návrat ako samozrejmosť.

S profesionálnou ľahkosťou vraj reaguje na novinárov a zo seriálu sa teší. Na tlačovku pred jeho začiatkom údajne prišla v žiarivom ružovom saku a rozdávala úsmevy. Možno sa jej už jednoducho cnelo za podobnou prácou, možno ju len zlákalo obsadenie v seriáli Gympl, kde hrá aj ďalší herec, ktorý sa veľmi neukazuje, a to Karel Heřmánek.

Hrá tam napríklad aj syn Jana Krausa a Ivany Chýlkovej Jáchym. Je to teda zrejme „dobrá parta“. Pri príležitosti Šafránkovej návratu sa všeličo pospomínalo, napríklad aj to, že mala kedysi hrať v seriáli Nemocnica na okraji mesta postavu doktorky Čeňkovej, ale keďže práve otehotnela, dostala jej rolu Eliška Balzerová, ktorá sa ňou preslávila.

Dnes už je Šafránková babičkou, ale jej pôvab sa nestratil a bude asi zasa očarúvať. Diváci však oceňujú najmä jej talent. Zrejme ním povýši aj tento nový seriál, ktorého je hlavnou tvárou.

Nova, pondelok, streda, 20.20
Gympl s ®učením omezeným

Hradecké gymnázium je škola so zlou povesťou, ktorej hrozí zrušenie. Učiteľský zbor plný pestrých charakterov, romantika, svojrázny humor i drsné školské prostredie, vzťahy rodičov, detí a učiteľov. Český seriál prenesie divákov späť do školských lavíc. r:Jiří Chlumský, h. Ondřej Brzobohatý, Karel Heřmánek, Libuše Šafránková, Zuzana Bydžovská, Milan Šteindler, Václav Vydra najml., Kristýna Leichtová, Marta Jandová, Lucie Benešová, Jáchym Kraus, Jan Maršál, Tereza Nvotová, Kamil Halbich, Daniela Šinkorová, Václav Kopta…

debata chyba

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...