Farkašovský dostal výpoveď. V Televíznych novinách končí aj Kalisová

Moderátor večerných markizáckych Televíznych novín Karol Farkašovský dostal výpoveď. V hlavnej spravodajskej relácii už diváci neuvidia ani jeho kolegyňu Miriam Šmahel Kalisovú.

31.10.2012 09:37
Karol Farkašovský a Miriam Šmahel Kalisová Foto:
Moderátorská dvojica Karol Farkašovský a Miriam Šmahel Kalisová končia v Televíznych novinách - hlavnej spravodajskej relácii TV Markíza.
debata (49)

Kalisová však v Markíze ostáva a presunie sa do Nočných Televíznych novín. Dôvodom má byť skutočnosť, že televízia prechádza na model dvoch moderátorských pá­rov.

Farkašovský potvrdil pre server Topky.sk, že sa s vedením Markízy dohodol na ukončení pracovného pomeru, čo televízia odôvodnila organizačnými zmenami. Výpoveď ho však zaskočila.

„Je to prekvapivé, prebehlo to naozaj rýchlo. Trošku ma to mrzí. Uvidíme, čo sa bude diať ďalej. V Markíze som sa toho naučil veľa. Dúfam, že získané skúsenosti zvýšia cenu človeka ako profesionála na trhu. Žiaľ, musím konštatovať, že profesionalita sa v dnešnej dobe málokde cení,“ uviedol moderátor.

„Predpokladal som, že spravodajstvo potrebuje ľudí, ktorí sú jednak lojálni a jednak sa snažia robiť prácu profesionálne – nemajú za sebou aféry, kauzy a podobné veci. Bol som presvedčený, že profesionalita preváži akékoľvek iné náležitosti. No snažím sa na vec pozerať pragmaticky. Možno aj s istou dávkou humoru, že potrebujú mladších a krajších,“ uviedol Farkašovský, ktorý v Markíze pôsobil vyše päť rokov.

V Televíznych novinách tak ostávajú dve moderátorské dvojice – Martina Šimkovičová s Patrikom Švajdom a Jaro Zápala so Zlaticou Puškárovou, ktorá zastupuje Mariannu Ďurianovú. Tá nedávno porodila syna Romana a momentálne je na materskej dovolenke.

49 debata chyba

+ Zdravý životný štýl vás nabije pozitívnou energiou.
Naučte sa hovoriť nie zbytočným výdavkom a strate času....

+ Nenechávajte svoje myšlienky len pre seba, podeľte sa s niekým o nich.
Čas je cennejší ako peniaze, využite ho...