Experiment sa nevydaril! Tofu torta u poroty prepadla, jej chuť Jožka opísala jasne. Sladká šou prišla o...

Tretia epizóda šou Pečie celé Slovensko bola venovaná bezlepkovému pečeniu. Top výzvou sa tak stala tá posledná, kreatívna, v ktorej sa jedenástka cukrárov pasovala s prípravou bezlepkovej torty.

16.10.2023 00:07
Pečie celé Slovensko Foto:
Tretia epizóda šou Pečie celé Slovensko bola venovaná bezlepkovému pečeniu.
debata

Nedeľné kolo prinieslo niekoľko prekvapení – pekárkou týždňa sa stala Katka, ktorá medzi finalistami doslova „vystrelila“. A to napriek tomu, že v druhom kole patrila medzi slabšiu polovicu cukrárov. V bezlepkovom kole sa jej darilo vo všetkých výzvach a dvojica moderátorov, Juraj Bača a Milan Junior Zimnýkoval, tak s oznámením jej mena čoby „pekárky týždňa“ nijako neotáľala. Spolu s Katkou v treťom kole podľa porotkýň Jožky Zaukolcovej a Petry Tóthovej zažiarili aj Tomáš či Timi.

zväčšiť Tretia epizóda šou Pečie celé Slovensko bola... Foto: RTVS
veronika Tretia epizóda šou Pečie celé Slovensko bola venovaná bezlepkovému pečeniu - stala sa posledným kolom pre Veroniku.

Naopak, kolo sa celkovo nevydarilo Mirke, Mišindel a Veronike. Hoci v kreatívnej výzve sa Veronika pustila do torty plnej bielkovín, ktorá na prvý opis síce porotkyne zaujala, avizovaný experiment s tofu náplňou nebol tým, čo Jožku a Petru vo výsledku nadchlo. „Krém je mdlý,“ zaznelo z úst porotkyne Jožky po prvom súste. Dizajn torty aj kresbu na povrchu však obe ocenili. Technická výzva, „Parížske rožky“, Veronike takisto nevyšla a bola to práve ona, kto zo šou v nedeľu večer vypadol. S kolegami v stane aj s divákmi sa lúčila so slzami v očiach, svoju účasť v sladkej šou však neoľutovala: „Som šťastná, že som tu mohla byť, zostane mi zážitok na celý život,“ povedala.

Mišindel a jej bezlepková torta.
Timi a jej bezlepková torta.
+8Adam a jeho bezlepková torta.

Tretie kolo sa začalo naozaj lákavým dezertom, prirodzene bezlepkovou Pavlovovej roládou. S jej nástrahami ako vhodne zvolený krém či správne pečenie, aby sa následne dala roláda správne zrolovať, sa finalisti potrápili. Krém v roláde nevyšiel Timi, problém s krémom mal aj Tomáš, ktorý ho mal vo svojej roláde priveľa.

Pavlovovej roláda bola v nedeľu večer prvou výzvou

Video
Zdroj: RTVS

Poklonu za vynikajúci černicový džem si v prvej výzve vyslúžil Paťo. Katka očarila nielen dokonalým zdobením, ale aj skvelou chuťou. Za vyvážené použitie byliniek si pochvalné slová z úst porotkýň vyslúžil najmladší súťažiaci – pekár Adam, Mirka porotu nadchla výbornou kombináciou kokosu a ananásu.

zväčšiť Katka sa v bezlepkovom kole stala pekárkou týždňa. Foto: RTVS
katka Katka sa v bezlepkovom kole stala pekárkou týždňa.

Technická výzva, u Slovákov zvlášť obľúbené „Parížske rožky“, mala takisto svojich top favoritov. Na prvej priečke sa „usadila“ Katka, ktorej rožky boli správne namočené v čokoláde, mali dokonalý tvar aj dobre nastriekaný krém. Hneď za ňou skončili výrobky Tomáša a Timi. Naopak, na najviac nedostatkov pri tejto výzve porotkyne upozornili Paťa, Mirku a Veroniku. Ich rožky boli veľmi prepečené, krém bol zle nastriekaný alebo nemali požadovanú veľkosť.

Patrik Kolár (30 rokov)
 Vždy veselý Patrik,...
Tomáš Kompaník (35 rokov)
Talentovaný grafický...
+7Adam Baláž (17 rokov)
 Adam pochádza z Ľubice...

V sladkej šou tak po nedeľnom kole zostáva desiatka finalistov. Ako prvá šou opustila v kole venovanom britským dezertom súťažiaca Klára, druhou vypadnutou v poradí bola Veronika.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šou Pečie celé Slovensko

+ Pravidelné stravovacie návyky podporujú zdravie a duševnú pohodu.
Nemíňajte peniaze na zbytočnosti, ohrozujete...

+ Dávajte pozor, čo jete, v tomto období sa to na vás ukáže dva krát.
Vášnivý prístup k práci inšpiruje kolegov a...