380-tisíc dolárov za kabelku? Toto je najdrahší model planéty!

Legendárna luxusná kabelka Birkin od francúzskej firmy Hermés prelomila v aukcii v Hongkongu nový rekord.

01.06.2017 14:54
debata
zväčšiť Model kabelky Birkin z dielne značky Hermés,... Foto: Christie´s
Model kabelky Birkin z dielne značky Hermés Model kabelky Birkin z dielne značky Hermés, ktorý vyrobili v roku 2014 a ktorý sa vydražil za neuveriteľných 380-tisíc dolárov.

Kabelka vyrobená v roku 2014 z krokodílej kože v matnej bielej farbe zdobená zlatom a 205 diamantmi sa predala za 380 000 dolárov. To je najvyššia cena, aká bola zatiaľ v aukcii zaplatená za kabelku. Uviedla to aukčná sieň Christie's.

Meno kupujúceho nie je známe. Predchádzajúci rekord za kabelku predanú v aukcii držala tiež kabelka Birkin, s takmer rovnakou špecifikáciou, avšak vyrobená v roku 2008. Tá sa predala za 300 000 dolárov.

Kabelka má názov podľa svojej farby, ktorá prechádza od dymovej šedej po perlovo bielu. Vyvoláva tak porovnanie s pohorím. Firma uvádza, že kabelka je mimoriadne vzácna, každoročne sa podľa odhadov vyrobí iba jeden až dva kusy kvôli časovo náročnému procesu farbenia krokodílej kože.

Kabelka Birkin bola pomenovaná po britskej herečke a speváčke Jane Birkinovej, pre ktorú bola navrhnutá, a patrí medzi najluxusnejšie na svete. Jej cena sa začína na 9000 amerických dolárov, je na ňu poradovník a čaká sa na ňu niekoľko mesiacov.

debata chyba
Viac na túto tému: #dražba #rekord #Hong Kong #Hermés #Birkin Bag #Christie´s

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...