Zuzana Čaputová je v opäť stovke najvplyvnejších žien sveta! A zoznamu kraľuje...

Jedna z najvplyvnejších žien vo svete! Tento prívlastok sa už druhýkrát spája aj so slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Do rebríčka 100 najvplyvnejších žien ju zaradil magazín Forbes.

10.12.2020 07:26
debata (128)
Prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: SITA, Jakub Julény
Zuzana Čaputová Prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Slovenská hlava štátu sa v zozname za rok 2020 ocitla na 83. priečke zo 100 vybraných, pričom Forbes.com ju aj tentoraz označil prívlastkom „osamelý politický hlas v mori demagógie“, vyzdvihol jej antikorupčné aktivity ešte v časoch právnickej praxe, ale tiež vplyv, ktorý sa prejavil už pred pár rokmi, v časoch protestov po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Magazín Forbes zverejnil nový zoznam 8. decembra, teda v utorok, pričom poukázal na to, že hoci ženy uvedené v ňom sa líšia národnosťou, vekom či profesiou, v ktorej pôsobia, jedna vec ich spája. „Využili svoju platformu na adresovanie jedinečných zmien v roku 2020.“

Nemecká kancelárka Angela Merkelová
Kamala Harrisová
+6Šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyen...

Na čele tohtoročného rebríčka sa objavila nemecká kancelárka Angela Merkelová, ktorá podľa Forbes zohrala výnimočnú rolu v boji s pandémiou koronavírusu v európskom aj svetovom priestore a navyše si dokázala posilniť dôveryhodnosť a popularitu v krajine v týchto náročných časoch.

Na druhom mieste rebríčka skončila Šéfka Európskej centrálnej banky Christina Lagardeová, za ňou nasleduje americká viceprezidentka Kamala Harrisová a prvú päťku uzatvára šéfka Európskej komisie Ursula van der Leyenová (4.) a filantropka Melinda Gatesová. Miernym prekvapením je „nižšie“ umiestnenie novozélandskej premiérky Jacindy Ardernovej, ktorú mnohé rešpektované médiá počas uplynulého roka vyzdvihovali za zvládnutie boja s pandémiou a dávali ju ako príklad pre svetových lídrov.

V rebríčku pritom nechýbajú ani známe ženské osobnosti, ktorých tváre sa spájajú so šoubiznisom, no ich aktivity rovnako zasiahli do svetového diania alebo ho aspoň čiastočne ovplyvňovali. Prvou takouto dámou je na dvadsiatej priečke moderátorka a filantropka Oprah Winfrey. V zozname sa však ocitla aj herečka Reese Witherspoon (92.), dizajnérka Tory Burch (88.) či speváčky Rihanna (69.), Beyoncé Knowles (72.) a Taylor Swift (82.).

© Autorské práva vyhradené

128 debata chyba
Viac na túto tému: #Forbes #najvplyvnejší #Zuzana Čaputová

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...