Luxusná šou s prekvapením! Aktivisti narušili prehliadku Louis Vuitton

Aktivisti hnutia Extinction Rebellion (XR) narušili v utorok módnu prehliadku domu Louis Vuitton, ktorá sa konala v rámci Parížskeho týždňa módy v parížskom Louvri.

08.10.2021 14:59
APTOPIX Paris Fashion S/S 2022 Louis Vuitton Foto: ,
Členka protestnej organizácie na prehliadke Louis Vuitton v Paríži vtrhla na mólo s transparentom. Spacifikovať ju musela ochranka.
debata

Svojou protestnou akciou chceli aktivisti poukázať na vplyv módneho priemyslu na životné prostredie. Podľa agentúry AFP jedna z účastníkov protestu vyskočila na mólo, keď modelky predvádzali najnovšie módne trendy, a rozvinula transparent s nápisom „Overconsumption = extinction“ (Nadmerná spotreba = vyhynutie). Následne ju z móla stiahla ochranka, dodala AFP.

Organizácie Extinction Rebellion, Priatelia Zeme (Friends of the Earth) a Mladí za klímu (Youth For Climate) vo svojom vyhlásení uviedli, že do plánovania protestu bolo zapojených asi 30 ľudí, pričom dvaja z nich boli zatknutí.

zväčšiť Členka protestnej organizácie na prehliadke... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Paris Fashion S/S 2022 Louis Vuitton Členka protestnej organizácie na prehliadke Louis Vuitton v Paríži vtrhla na mólo s transparentom. Spacifikovať ju musela ochranka.

Organizácie vyzvali vládu, aby presadila „okamžité zníženie úrovne výroby v tomto sektore – aj vzhľadom na to, že vo Francúzsku sa v roku 2019 predalo v priemere 42 kusov odevu na osobu“. Módny dom Louis Vuitton sa k incidentu bezprostredne nevyjadril, keď ho kontaktovala agentúra AFP.

Paris Fashion S/S 2022 Chanel Čítajte viac 10 TOP momentov z Paríža: Farby, erotika, história i luxus - rok 2022 bude ich v znamení

Na svoju prvú prehliadku pre verejnosť po lockdownoch vyhlásených vo Francúzsku pre covid si Nicolas Ghesquire, umelecký vedúci dámskej módy v dome Louis Vuitton, vybral ako tému divadelnú estetiku.

Týždeň dámskej konfekcie sa skončil v utorok v Paríži prehliadkou, ktorá vzdala hold Alberovi Elbazovi, izraelsko-americkému módnemu návrhárovi a umeleckému riaditeľovi módneho domu Lanvin, ktorý v apríli zomrel na covid. Do tvorby kolekcie na jeho počesť sa k tímom Elbazom založeného dizajnového projektu AZ Factory pridalo viac ako 40 iných módnych domov.

Modelky na prehliadke značky Saint Laurent s...
Modelky na prehliadke značky Givenchy s...
+7Modelky na prehliadke značky Chloé s kolekciou...
debata chyba
Viac na túto tému: #prehliadka #móda #protest #Paríž #Louis Vuitton

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...