Starosta v Taliansku vraj zakázal minisukne a výstrihy. Nevládne tu Taliban, odkazujú mu

Starosta talianskeho mesta Terni vyvolal v týchto dňoch rozruch vyhláškou, ktorou sa snaží obmedziť prostitúciu v meste.

04.11.2021 14:41
shutterstock 316130216 Foto:
Zákaz minisukní? Starosta talianskeho mesta čelí kritike za spornú vyhlášku.
debata (3)

Nariadenie ale obsahuje aj vetu, že je zakázané neslušné oblečenie a ukazovanie nahoty, ktoré „by mohlo vytvárať dojem prevádzkovania prostitúcie“. Informovala o tom agentúra ANSA.

Kritici opatrenia označili za vyhlášku „proti minisukniam a výstrihom“ a miestna opozícia vyzvala starostu, aby sa ženám ospravedlnil a vyhlášku zrušil.

„Nie, nie sme v Afganistane za vlády (islamistického) hnutia Taliban, ale v Umbrii,“ napísala na adresu nariadenia starostu z Terni (región Umbria) senátorka Emma Pavanelli. „Namiesto aby hľadal riešenie problémov mesta a oživil ekonomiku, chce starosta odstrániť prostitúciu zákazom minisukní a výstrihov a obmedzuje slobodu žien,“ dodala. Podľa nej to dokazuje „stredoveké“ zmýšľanie členov strany Liga Mattea Salviniho.

Special Screening of "The Harder They Fall" Čítajte viac Rozdiel 17 rokov, na mini sa odvážili obe! Oscarová 50-nička konkurovala sexy modelke

Starosta Leonardo Latini, ktorý je členom krajne pravicovej strany Liga, tvrdí, že vyhláška nezakazuje žiadny typ oblečenia. „Ak si ju prečítate pozorne a so sekulárnym uhlom pohľadu zistíte, že nezakazuje žiadny konkrétny typ odevu a že jej zmyslom je čeliť tomuto fenoménu (prostitúcii),“ uviedol starosta.

Dodal, že podobné dočasné nariadenia vydali v minulosti aj v iných talianskych mestách stredoľaví či stredopraví starostovia.

Podľa miestnych médií podobná vyhláška platila v roku 2018 napríklad v sicílskom Palerme. Aj v tomto roku v júni vyšla vyhlášku s totožným textom o neslušnom oblečení či nahote, ktoré by mohlo vyvolávať dojem prevádzkovania prostitúcie.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #zákaz #oblečenie #výstrih #prostitúcia #minisukňa

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...