Po Farnej a Lenny aj táto Češka v centre New Yorku: Bola som obrovská na Times Square!

Česká speváčka a herečka Berenika Kohoutová sa v rámci kampane streamovacej služby Spotify objavila na obrej reklamnej obrazovke na preslávenom newyorskom námestí Times Square.

18.12.2021 00:00
646862588 Foto:
Speváčka a herečka Berenika Kohoutová.
debata

Spotify od tohtoročnej jari vydáva playlist nazvaný EQUAL, ktorého cieľom je podporiť rovnaké príležitosti v hudobnom priemysle. Svoju iniciatívu a jednotlivé umelkyne potom propaguje na jednej z najznámejších reklamných plôch na svete. V minulých mesiacoch sa na Times Square objavili aj speváčky Ewa Farna, Beata Hlavenková či napríklad dcéra Lenky Filipovej, ktorá vystupuje pod menom Lenny.

„Tak sa to fakt stalo a bola som obrovská na Times Square,“ napísala Kohoutová na svojom facebookovom profile. Iniciatíva spoločnosti Spotify podľa nej slúži na to, aby ženám v hudobnom priemysle dodala sebavedomie „čo sa týka komunikácie s producentmi, s tými labelmi, kde to väčšinou riadi chlapi“.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Berenika Kohoutová (@berenika_off)

Kohoutová sa objavila so svojou skladbou Tri bodky v decembrovom vydaní svetového playlistu EQUAL, na ktorom sa pravidelne objavujú speváčky z 50 krajín sveta od Japonska cez Argentínu až po Malajzii. Spoločnosť k tomu v 35 krajinách, vrátane Česka a Slovenska, vydáva lokalizované playlisty s miestnymi ženskými interpretkami.

Podľa analytikov je vo svetových rebríčkoch dlhodobo zastúpenie ženských interpretiek okolo 20 percent. Viceprezident spoločnosti Spotify Marian Dicus pri spúšťaní iniciatívy EQUAL vyhlásil, že má firma ako najväčšia hudobná streamovacia služba na svete povinnosť priniesť v tomto ohľade zmenu. „Je na nás, aby sme pomohli tomuto posunu v (hudobnom) priemysle. Rovnosť v hudbe je našou hlavnou prioritou a skutočne ňou musí byť,“ povedal.

debata chyba
Viac na túto tému: #reklama #podpora #Spotify #Times Square #Berenika Kohoutová

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...