Pápež prosí nevesty: Buďťe láskavé k vašim svokrám! Radu má však aj pre ne...

Pápež František v stredu na generálnej audiencii vyzval katolíkov, aby si vážili starších ľudí a starali sa o rodinné vzťahy. Využil príležitosť aj na to, aby sa vrátil k citlivej téme svokier. Informácie priniesla tlačová agentúra AFP.

29.04.2022 12:00
Pápež František Foto: ,
Pápež František na archívnom zábere.
debata

František vyvolal v roku 2015 smiech, keď na návšteve Spojených štátov davu tisícov ľudí povedal: „Rodiny sa hádajú a niekedy lietajú aj taniere a deti spôsobujú bolesti hlavy, a to nebudem hovoriť o svokrách.“

Pápež v stredu znova obrátil pozornosť na rodinné vzťahy a urobil aj dlhú slovnú odbočku k „mýtickej postave“ svokier. Vyhlásil, že často sú obeťami „klišé“.

Vatikán SR Prezidentka Pápež Audiencia Čítajte viac Čaputová u pápeža v čiernom? Dôvod bol jasný, my vám ho povieme + VIDEO

Pápež, pochádzajúci z Argentíny, venoval generálnu audienciu na vatikánskom Námestí svätého Petra práve vzťahu medzi generáciami. A dodal: „Nevravím, že ju (svokru) vnímame ako diabla, ale vždy je prezentovaná hanlivo. Ale svokra je matka vášho manžela a matka vašej manželky.“

„Vravíme si: Čím ďalej je naša svokra, tým lepšie. Ale nie je to matka, staršia osoba. Jednou z najkrajších vecí pre ženu je mať vnúčatá. Keď jej deti majú deti, to ju znova vťahuje do života,“ povedal 85-ročný pápež.

Monacká princezná Charlene pri stretnutí s pápežom Františkom v roku 2016 vo Vatikáne. Čítajte viac Iba týchto 7 žien môže navštíviť pápeža v bielych šatách! Chcete poznať dôvod?

Svätý otec teda vyzval nevesty, aby udržiavali svoj vzťah so svokrou. „Porodili vášho manžela. Robte im aspoň radosť,“ apeloval František, ktorý zároveň ponúkol radu aj pre svokry. „Hovorím vám, dávajte si pozor na slová,“ dodal.

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #pápež František #svokra #rodina #vzťahy #mall.tv

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....