Viete, aký drink milovala Alžbeta II.? Z pultov mizne francúzsky aperitív, ktorý sa na jeho prípravu používa

Pamiatku zosnulej kráľovnej Alžbety II. sa ľudia zrejme rozhodli uctiť si aj jej obľúbeným alkoholickým nápojom a z pultov v mnohých krajinách preto rýchlo zmizol francúzsky aperitív Dubonnet, ktorý je jeho podstatnou surovinou.

15.09.2022 14:00
Britain Royals Foto: ,
Alžbeta II. na archívnej fotografii.
debata

Podľa austrálskych médií je Dubonnet vypredaný v licencovaných obchodných reťazcoch Dan Murphys a BWS, na sklade ho momentálne nemajú ani v britských obchodoch Tesco, uviedol server iNews.

V Austrálii sa v období od piatku do soboty, teda krátko po tom, čo kráľovná vo štvrtok zomrela, predaj Dubonnetu zvýšil o 465 percent, napísala agentúra DPA.

Záber z roku 1937: Britský kráľ Juraj VI s...
Záber z roku 1930: Štvorročná princezná...
+18Záber z roku 1937: britská princezná Alžbeta...

„Ľudia si jednoznačne na internete vyhľadali, čo bol kráľovnín obľúbený drink a potom si ho začali sami miešať,“ povedal denníku The Sydney Morning Herald Tim Carroll z austrálskej firmy Endeavour Group.

Je známe, že kráľovná Alžbeta mala rovnako ako jej matka rada drink, ktorý sa mieša z troch dielov Dubonnetu a jedného dielu ginu a servíruje sa s ľadom a plátkom citróna. Dubonnet je francúzsky vínny aperitív podobný vermutu, jeho súčasťou je zmes bylín a tiež chinín, preto má horkastú chuť. Vyrába sa od roku 1846.

alžbeta Čítajte viac Kráľovná Alžbeta II. sa za jasotu vrátila domov do Londýna

Dubonnet sa v Británii hojne predával aj tento rok pred oslavami 70. výročia nástupu kráľovnej na trón. Teraz je kvôli veľkému záujmu vypredaný aj v supermarketoch Waitrose a zásoby sa tenšie aj v skladoch internetového obchodu Amazon, magazín Drinks Digest.

Úmrtie kráľovnej Alžbety II. dá do pohybu množstvo vecí, ktorých chod musí prebehnúť úplne bezchybne, tento plán je nazývaný Operácia "Jednorožec".
Video vzniklo v spolupráci s Mall.tv.
debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #kráľovná Alžbeta II.

+ Mali by ste sa viac usmievať, potrebujete emocionálnu sebadôveru.
Nehovorte ľuďom okolo seba ako majú pracovať,...

+ Všetko je len o pohodlí, ak budete chcieť cvičiť tak cvičiť budete.
Dodržiavajte pracovnú zmluvu, v opačnom...