Šéfkuchárka z Nigérie varila 100 hodín, výsledok - chutné jedlo a nový svetový rekord

Nigérijská šéfkuchárka Hilda Bassey pripravovala pokrmy 100 hodín v kuse a zrejme vytvorila nový svetový rekord, píše agentúra Reuters.

23.05.2023 08:00
kel, ružičkový kel, varenie, zelenina, šalát Foto:
Variť sto hodín bez prestávky? Len nedávno tento rekord vytvorila nigérijská šéfkuchárka.
debata

Dvadsaťsedemročná Basseyová varila od štvrtka 11. mája do pondelňajšej noci 15. mája. Pripravovala zmes miestnych a zahraničných receptov, od tradičnej ryže jollof alebo fazuľových guličiek akara až po cestoviny. Jej hlavnou motiváciou na dosiahnutie rekordu bola popularizácia nigérijskej kuchyne.

„Nigérijská kuchyňa je jednou z najlepších. Čím viac receptov dostaneme do povedomia, tým viac ľudí ich bude ochotných vyskúšať,“ uviedla Bassey, ktorá pripravila 55 jedál a viac ako 100 porcií.

Richard Bielik Čítajte viac Z basketbalistu šéfkuchárom! Slovák z Levíc skúsil šťastie na ihrisku či v bare, dnes varí (aj) pre pražskú smotánku

Napriek nedostatku spánku si šéfkuchárka udržala dobrú náladu a pri varení tancovala a mávala na fanúšikov, uviedla na svojom webe televízia CNN. Žena tiež oznámila, že to takmer vzdala hneď v prvý deň. Po prekonaní predchádzajúceho rekordu, ktorý predstavoval 87 hodín, sa ale rozhodla, že sa pokúsi o 100 hodín. Jej čas musia potvrdiť úradníci Guinnessovej knihy rekordov, aby sa mohol stať oficiálnym.

Bassey k sebe v Lagose pritiahla veľa pozornosti. Gratulácií za kuchársky maratón sa jej dostalo od mnohých známych osobností, vrátane súčasného prezidenta Muhammada Buhariho a niekoľkých ďalších politikov a celebrít.

MACO8077 Čítajte viac Začiatok v kuchyni mám vytetovaný na tele, hovorí šéfkuchár zo šou Na nože. A čo pribudne na konci?

„Otvára dvere africkému potravinovému trhu a ukazuje všetkým mladým ľuďom, že ak o niečom snívate, môžete to tiež dosiahnuť,“ uviedol nigérijský herec Damilola Ogunsi.

Doterajší rekord najdlhšieho varenia počas 87 hodín a 45 minút v kuse držala indická šéfkuchárka Lata Tondonová. Tá rekord dosiahla ako prvá žena v histórii a Basseyovú v jej snahe podporila.

debata chyba
Viac na túto tému: #varenie #rekord #Nigéria #kuchyňa

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...