V aukcii predali miniatúrnu kabelku za bezmála 60-tisíc eur. Zberateľ ju uvidí len pod mikroskopom

Mikroskopická, menšia ako ucho ihly, sa predala na aukcii za sumu, ktorá prekonala očakávania. Záujemca za ňu v dražbe zaplatil sumu 63 750 dolárov (pri aktuálnom kurze približne 58 600 eur).

30.06.2023 08:14
debata
Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

Ein Beitrag geteilt von MSCHF (@mschf)

Výrobok menší ako zrnko soli sa predával aj s mikroskopom a podľa svojich autorov poukazuje na trend miniatúrnych kabeliek, ktoré už neslúžia na svoj pôvodný účel, pretože sa do nich nič nezmestí. Informoval o tom server BBC.

K plnému doceneniu dizajnu drobného módneho doplnku je potrebný mikroskop, kabelka totiž meria iba 657 na 222 na 700 mikrometrov. Neónovo zelená taška vytlačená na 3D tlačiarni má na sebe vyobrazené ikonické logo výrobcu luxusných kabeliek Louis Vuitton, so značkou ale nemá žiadnu spojitosť, podotýka BBC.

Sara Sampaio Čítajte viac Chanel, Vuitton aj Fendi - luxusné kabelky tejto sezóny? Toto sú najväčšie hity, inšpirujte sa hviezdami

„Je taká malá, že by prešla uchom ihly,“ uviedli autori kabelky, umelecký kolektív MSCHF. Skupina pôvodom z newyorského Brooklynu je známa svojimi kontroverznými návrhmi. Patria medzi ne topánky, ktoré obsahujú kapsulu so svätenou vodou, parfum voňajúci po mazive WD-40 či populárne šlapky značky Birkenstock, ktoré však boli vyrobené zo slávnych a poriadne drahých kabeliek Birkin francúzskeho ateliéru Hermés. Ich fúziou vznikla obuv Birkinstock.

Iveta Tkáčová Čítajte viac Luxusné kabelky za tisíce eur? Pre známe Slovenky povinná výbava! Čo nosí Pallová, Alagič či Tkáčová?

Tentokrát sa MSCHF rozhodli venovať trendu malých kabeliek, ktorý doviedli do extrému. „Máte veľké kabelky, normálne kabelky a malé kabelky, ale my máme posledné slovo, čo sa miniaturizácie kabeliek týka,“ uvádza MSCHF na instagrame. „S tým, ako sa kedysi funkčný predmet ako kabelka stáva menším a menším, jeho status sa stáva postupne väčšou a väčšou abstrakciou, až je z neho len nosič značky,“ dodáva skupina.

Kabelka je natoľko malá, že sa niektoré vzorky počas výroby stratili. Nový majiteľ by sa ale straty obávať nemal, pretože súčasťou aukcie bol aj mikroskop s digitálnym displejom, dodáva BBC.

debata chyba
Viac na túto tému: #dražba #Louis Vuitton #Kabelka

+ Naučte sa byť disciplinovaný, prospeje to každému okolo vás.
Prinúťte sa pokračovať, určite neprestávajte v...

+ Hydratácia je kľúčom k vitalite a lepšiemu zdraviu.
Čas strávený učením o investíciách sa vráti násobne....