Obrovské pátranie po lochnesskej príšere sa skončilo! S akým výsledkom?

Najväčšie pátranie po lochnesskej príšere za posledných 50 rokov prinieslo niekoľko správ o možných pozorovaniach tohto bájneho živočícha, ale nič preukázateľného, uviedol portál Deutsche Welle.

29.08.2023 13:27
loch ness Foto:
Najväčšie pátranie po lochnesskej príšere za posledných 50 rokov sa skončilo.
debata (4)

Novodobý mýtus o lochnesskej príšere, skrátene Lochneske alebo Nessie, sa objavil pred 90 rokmi.

Dve stovky dobrovoľníkov v nedeľu ukončili najväčšie pátranie po lochnesskej príšere za posledné polstoročie, nepodarilo sa im ale predložiť žiadny presvedčivý dôkaz o jej existencii. Účastníci pozorovania živočícha hľadali z brehov jazera celý víkend pomocou najmodernejších vedeckých metód a dronov. Ďalší lovci príšer sa k nim pripojili prostredníctvom webových kamier.

ADDITION Britain Loch Ness Monster Hunt Čítajte viac V Škótsku sa odohráva najväčšie pátranie po lochnesskej príšere za posledných 50 rokov

Vedúci projektu Alan McKenna uviedol, že dostal množstvo ďalších videí a tipov od ľudí, ktorí sledovali naživo prenášané zábery slávneho jazera na Škótskej vysočine. Prejsť dáta a oddeliť fakty od zbožných prianí však podľa neho bude trvať dlho.

Miestna hotelová manažérka Aldie Mackay v apríli 1933 uviedla, že videla v jazere tvora podobného veľrybe. O jeho pozorovaní informovali noviny Inverness Courier a vtedajší redaktor Evan Barron navrhol, že o tvorovi sa bude písať ako o monštre. Záhadou sa odvtedy inšpirovali knihy, televízne programy a filmy a miestu priniesla záujem turistov.

Pátranie cez tento víkend zorganizovalo stredisko Loch Ness v Drumnadrochite a dobrovoľnícky výskumný tím s názvom Loch Ness Exploration. Nad jazerom lietali drony vybavené infračervenými kamerami a na detekciu neobvyklých zvukov pod vodou pátrači použili hydrofón.

Manažér strediska Loch Ness Paul Nixon tvrdí, že akcia nebola len reklamným trikom, ale ukázala, že fascinácia lochnesskou príšerou je rovnako silná ako kedykoľvek predtým. „Verím, že v hlbinách jazera Loch Ness sa skrýva niečo veľké. Teraz neviem, či je to príšera – neviem, čo to je, ale počítam s tým, že tam dole niečo je,“ dodal.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Loch Ness

+ Snažte sa jesť viac domácich jedál a neobjednávať si z internetu.
Dnes budete mať produktívny deň, oddýchnete si...

+ Nezabúdajte na ovocie a zeleninu, vaše telo ich teraz potrebuje.
Nebuďte doma lenivý, pracujte tak, ako by ste...