Parížska aukčná sieň ponúkne kostru vzácneho dinosaura. Očakávaná cena? Astronomická

Parížska aukčná sieň ponúkne v októbri takmer kompletnú kostru vzácneho dinosaura.

20.09.2023 00:00
Camptosaurus Foto:
Kostra Camptosaura stará 150 miliónov.
debata

Očakáva, že by sa mohla predať za 1,2 milióna eur, s odvolaním sa na aukčnú sieň Drouot server BBC News. Kostra Camptosaura stará 150 miliónov rokov bola objavená v 90. rokoch vo Wyomingu v Spojených štátoch. Dinosaurus dostal prezývku Barry – po paleontológovi Barrym Jamesovi, ktorý ho našiel. Barry pochádza z neskorej jury a je 2,1 metra vysoký a päť metrov dlhý. Podľa odborníkov je fosília „mimoriadne dobre zachovalá“.

diana Čítajte viac Jeden model za pol milióna! Tu sú šaty zosnulej princeznej Diany, ktoré sa v aukcii predali za ohromné sumy

Alexandre Giquello z aukčnej siene Drouot uviedol, že je neobvyklé vidieť kostru dinosaura tak neporušenú. „Lebka je kompletná z 90 percent a zvyšok dinosaura z 80 percent,“ povedal. Aukcia sa uskutoční 20. októbra.

Predaj dinosaurích fosílií je vzácny, ročne sa ich na celom svete uskutoční len niekoľko. Časť odborníkov vyjadrila obavy, že sa exempláre dostávajú do súkromných rúk.

V apríli sa prvýkrát v Európe v aukcii predala kostra Tyrranosaura rexa. Odborník na dinosaure z Edinburskej univerzity profesor Steve Brusatte dal v rozhovore s BBC vtedy najavo obavy, že by kostry, ktoré sú podľa neho vedecky veľmi cenné, mohli zmiznúť v trezoroch súkromných zberateľov.

debata chyba
Viac na túto tému: #aukcia #dinosaurus

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....